Digg, USA Today'in de sahibi Gannett'dan Seri C yatırımını aldı

Digg, USA Today'in de sahibi Gannett'dan Seri C yatırımını aldı

Online haber okuma ve haber paylaşım platformu Digg, Seri C yatırımını USA Today gibi pek çok yayına sahip olan Gannett adlı yayın grubundan aldı.

Seri C yatırımını stratejik bir yatırım olarak görebilmemiz mümkün. Daha çok yerel yayınlara sahip olan Gannett, bu yatırımla birlikte Digg'le daha yakın çalışacak ve Diggi, USA Today ağı için içerik üreterek, bu içeriği Digg uygulaması ile de yaymaya devam edecek.

Ancak içeriklerin akışında ve Digg'in üstlendiği haber kuratörlüğünde, kullanıcı deneyimini etkileyecek bir değişikliğin yapılmayacağı ve Digg'de bir USA Today haberinin yayınlanmasının normal iş süreçleri olduğunun altını çiziyor. Ancak bu durumun nasıl şekilleceğini sadece kullanıcı yorumları bildirecek.

Gannett'ın Digg'e yaptığı yatırım tutarı henüz anlaşma kapatılmadığı için açıklanmazkan, Digg'in aylık 40 milyon tekil ziyaretçisinin olduğunu söylememiz gerekiyor. İlk yatırımını 2012 yılında 500 bin dolarak alan Digg'in bugün ise milyon dolarlar seviyesinde yatırım aldığını tahmin etmemiz güç değil. Digg ve USA Today, yeni ürünler çıkartmak için de birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.