Electra Meccanica elektrikli ve tek kişilik otomobil Solo'yu satışa sundu

Electra Meccanica elektrikli ve tek kişilik otomobil Solo'yu satışa sundu

Kanada merkezli girişim Electra Meccanica, yeni elektrikli otomobil modelini resmi olarak tanıttı ve satışlarına başladı. Solo adını alan elektrikli otomobil, tek sürücü kapasitesine sahip ve üç tekerlekli bir araba.

Solo'nun gövdesi karbonfiber malzemeden yapılmış. Bu sayede araç oldukça hafif ve hızlı. 0'dan 100'e 8 saniyede çıkabilen bu elektrikli otomobilin maksimum hızı ise 130 km/h. Kısacası Solo'ya performans açısından baktığımızda bir güçlü bir scooter motorun araba gövdesine giydirilmiş hali diyebiliriz.

16.1 kWh'lık lityum iyon bataryası bulunan Solo'nun sürüş menzili 160 kilometre. Bu anlamda hem tek kişilik olması hem de kısıtlı ulaşım imkanlarıyla getir götür ve kurye işleri için Solo otomobiller oldukça uygun gözüküyor. Üstelik küçük boyutlarıyla da bir otomobil kadar yer kaplamaması önemli bir avantaj.

Ülkemizde de kullandığımız standart olan 220V prizler üzerinden tam şarjı 3 saat süren otomobilin iç dizaynı ise oldukça basit ve sadece. O anki hızınız, şarj durumunuz, sıcaklık ve kat edilen mesafe gibi veriler kabindeki küçük LCD ekrana yansıtılmış. Araçta geri görüş kamerası, anahtarsız giriş, Bluetooth bağlantısı ve telefonunuzu şarj edebileceğiniz bir USB girişi de bulunuyor. Solo, beyaz, kırmızı, siyah ve gümüş olmak üzere farklı renklerde de satışa sunuluyor.

Hemen aşağıdan tanıtım videosunu izleyebileceğiniz Solo'nun satış fiyatı ise 15.300 dolar olarak belirlenmiş. Aracın 2017 yılında sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Bakalım ufak boyutları ve uygun fiyatı sayesinde Solo kendisine gittikçe kızışan elektrikli otomobil pazarında bir yer bulabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.