Twitter direkt mesajlarda okundu bilgisi göndermeye başladı

Twitter direkt mesajlarda okundu bilgisi göndermeye başladı

Twitter, günün epey gerisinden gelene direkt mesajlar (DM) servisine, yeni özellikler ekledi. Mesajlarda "okundu" bilgisini karşı tarafa göstermeye başlayan Twitter, WhatsApp'ın 2014 sonunda eklediğine benzer şekilde, mavi kontrol işaretiyle karşı tarafın mesajınızı gördüğünü size bildiriyor.

Twitter DM'de okundu bilgileri bugün itibariyle iOS ve Android uygulamalarında görülebiliyor. Özellik Twitter.com'da da aktifleştirilecek. Twitter'da mesajlaşmayı cazip hale getirir mi bilinmez, Twitter DM'de okundu bilgisini opsiyonel olarak gösteriyor. Yani dilerseniz, Ayarlar'dan Gizlilik bölümüne giderek bu özelliği kapatabiliyorsunuz. Bu durumda Twitter DM'de okundu bilginiz gönderilmediği gibi siz de karşı taraftan bu bilgiyi alamıyorsunuz.

Twitter'ın DM için getirdiği bir diğer yenilik, iMessage'dakine benzer şekilde, yazıyor bilgisi. Karşı taraf yazarken, ekranda beliren üç nokta Twitter'da anlık mesajlaşmayı daha dinamik hale getirebilir. Buna ek olarak Twitter'da gönderdiğiniz zengin bağlantıların ön izlemeleri de DM'ye ekleniyor. Bu, iMessage'a 13 Eylül'de yayınlanancak olan iOS 10 ile eklenecek bir özellik ancak yeni iMessage Twitter DM'den çok Snapchat'e yakınsayan bir uygulama.

Twitter, geçtiğimiz yıl DM'de 140 karakter sınırını kaldırmış ve dileyen herkesin birbirine mesaj gönderebilmesini mümkün hale getirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.