'Online Kafa Topu' oyunu günlük 1 milyon aktif kullanıcıyı geçti

'Online Kafa Topu' oyunu günlük 1 milyon aktif kullanıcıyı geçti

2014 yılında geliştirilen ve ilk günden bu yana hızla büyüyen Online Kafa Topu oyunu günlük ortalama 1,3 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

Avrupa Şampiyonası'nı adeta bir 'doping' olarak kullanan Online Kafa Topu; oyun tasarımını kupa için özelleştirirken aynı zamanda şampiyonayla paralel online etkinlikler de düzenlemiş.

Tüm bu hazırlıklar sonucunda Avrupa Şampiyonası boyunca 10 milyona yakın indirilme elde eden oyun; Android ve iOS platformlarında yer alıyor. Erdem Yurdanur’un Masomo’suyla İzmir merkezli İzmo'nun gittiği iş birliği sonucu büyük bir sıçrama yaşayan Online Kafa Topu; anlık olarak 50-100 bin kullanıcı tarafından oynanıyormuş.

Oyunun yakaladığı ilgi çekici istatistiklere devam etmek gerekirse; kullanıcılarının yüzde 40'ı Türkiye'de bulunan Online Kafa Topu; ülkemizden sonra MENA, Almanya, İngiltere ve Balkanlar'da popülermiş. Her gün organik yollarla 100 bin yeni kullanıcı kazanan Online Kafa Topu'nda ortalama oyunda kalma süresi ise 20 dakika civarında seyrediyor.

Oyun aylık 1 milyon dolara yakın gelir elde ediyor

online-kafa-topu-gorselDünyanın dört bir yanında toplam 100'e yakın sunucu kullanan Online Kafa Topu, Avrupa Şampiyonası'nın da etkisiyle aylık olarak 1 milyon dolara yakın gelir elde etmeye başlamış. Bu gelirin yüzde 60'ı oyun içi satın almalar, yüzde 40'ı ise reklam ağlarına dayanıyormuş.

Avrupa Şampiyonası'nın başladığı Haziran ayında yüzde 900'lük bir büyüme yakalayan Online Kafa Topu'yla ilgili olarak İzmo'nun kurucusu İbrahim Akman'dan ilginç detaylar aldık. Maçlardan önce anlık kullanıcıların 2 katına çıktığı oyunda maçlar başladığında ise kullanıcılar yine yarıya düşüyormuş. Devre aralarında ise normal bir zaman göre 2,5 kat online kullanıcı Online Kafa Topu oynuyormuş.

Bunun dışında gelecek planlarından da bahseden Akman'ın konuyla ilgili sözleri söyle: "Aklımızda tabii ki yeni oyunlar var. Erdem Yurdanur'un (Masomo) yatırımından sonra hedeflerimiz çok büyüdü. Zaten Erdem Abi gibi biriyle birlikte çalışıyorsanız hedefleri küçük tutma gibi bir şansınız yok. :) Amacımız tamamen global piyasada bilinen ve çok fazla kullanıcısı olan online oyunlar yapmaya devam etmek. Bu ülkeden neden bir Supercell (Clash of Clans oyununun yapımcısı) çıkmasın ki?"

2017 yılındaki Avrupa Basketbol Şampiyonası'na özel bir basketbol oyunu planlayan geliştirici ekip;  yine Akman'dan aldığımız bilgiye göre 17 kişiye yükselmiş. 2017'nin sonlarında 3. oyunu yayınlamayı planlayan Masomo; hedeflerini kazandığı bilgi birikimi ve tecrübeyle beraber çok büyük tutuyor. Şirketle ve oyunlarıyla ilgili gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.