Instagram haritada fotoğrafları işaretlediği özelliğini devre dışı bırakıyor

Instagram haritada fotoğrafları işaretlediği özelliğini devre dışı bırakıyor

Instagram, uzun süredi varolan bir özelliğini devre dışı bırakmaya hazırladığını doğruladı. Photo Map adıyla anılan özellik sayesinde kullanıcılar, dünya haritası üzerinde fotoğraf çektikleri yerleri işaretlenmiş olarak görebiliyordu.

Instagram'dan yapılan açıklamaya göre bu özellik geniş kitlelerce kullanılmadığı için uygulamadan kaldırılmaya karar verilmiş. Açıklamada Instagram'ın bu gibi özellikler yerine farklı özelliklere odaklanacağı belirtiliyor

Bildiğiniz gibi Instagram 3.0 sürümüyle harita özelliği 2012 yılında eklenmişti. Instagram'da konum bazlı fotoğraf gönderimi Foursquare entegrasyonu ile başlamıştı. Kullanıcılar fotoğraflarına ilgili mekanlarda check-in yaparak konum bilgisi ekleyebiliyordu.

image1

Photo Map ile birlikte kullanıcılar profillerinde gördüğü bu sekmeyi gelecek güncellemelerle birlikte kaybedecek. Kısacası hemen yukarıda görebileceğiniz ekrana artık veda edeceğiz fakat Instagram API'ı çalışmaya devam edecek ve tabii ki fotoğraflara konum bilgisi de eklenmeye devam edilebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.