Drone girişimi Matternet'e yatırım yapan Mercedes-Benz, Vision Van konseptini tanıttı

Drone girişimi Matternet'e yatırım yapan Mercedes-Benz, Vision Van konseptini tanıttı

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, henüz sonuçlandırılmamış anlaşmaya göre drone şirketi Matternet'e yatırım yaptı. Aynı zamanda yeni konsept Vision Van modelini de bugün tanıtan Mercedes-Benz, bu minibüsü üzerinden drone taşıyan bir model olarak konumlandırıyor.

Tamamen otomatik uçuş kabiliyetine sahip Matternet M2 adlı drone'u, Mercedes-Benz minibüslerin tepesine iniş yapabilme kabiliyetine sahip olacak. Özellikle e-ticaret siparişleri ve kargo taşımacılığı için önemli bir gelişme olarak nitelendirebileceğimiz yeniliğin çalışma yöntemi drone ile teslimata dayanıyor.

Matternet'in kurucusu ve CEO'su Andreas Raptopoulous'un verdiği örnek ise ilgi çekici. Mesela Amazon'dan bir ürünü sipariş ettiniz ve ürün stoklarda bulunuyor. Eğer teslimatı gerçekleştirecek olan Mercedes-Benz marka araç da yakınızdaysa, ürün drone ile yola çıkıyor ve drone direkt olarak Mercedes-Benz'in teslimat aracına gidiyor. Sonrasında ise Mercedes-Benz aracı içerisindeki teslimat elemanları, tıpkı normal bir kargonuzu getirir gibi ürünü size teslim ediyor. Böylece ürünün teslimat sürecinde drone kullanılıyor. Böylece aynı gün teslimat süreçleri de geliştiriliyor.

5. Matternet M2 Payload

Matternet M2 verilen bilgilere göre 2 kilograma kadar ağırlıktaki paketleri taşıyabiliyor. Bununla birlikte yükleme ve teslimat, iniş ve kalkış süreçlerinde hiçbir insan gücüne ihtiyaç duymaması da drone'un bir başka önemli kabiliyeti. Bugüne dek 9.5 milyon dolar yatırım toplayan Matternet'in yatırımcıları arasında Mercedes-Benz de bulunuyor ve şirketin hedef yatırım tutarı ise 11.5 milyon dolar. Kısacası girişim halen yeni yatırım arayışında ve drone'larını geliştirmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.