Su geçirmez hale gelen Apple Watch 2 hakkında her şey

Su geçirmez hale gelen Apple Watch 2 hakkında her şey

watch-2Apple, akıllı saati Watch'un ikinci versiyonu Watch 2'yi bugün gerçekleştirdiği etkinlikte resmi olarak tanıttı. Tim Cook tarafından Apple Watch Series 2 olarak anılacağı açıklanan Watch 2 önemli yeni özellikleri içinde barındırıyor.

İlk akıllı saat modelinin piyasaya çıkmasıyla geliştirilmesine kesin gözüyle bakılan Watch serisinin hakkını bu sefer fazlasıyla verdiğini düşündüğümüz Apple, Watch 2'yi su geçirmez olarak tasarlamış. İşlemci gücü olarak selefi olan modele göre daha güçlü ve çift çekirdekli işlemci ile güncellenmiş. 50 metreye kadar su geçirmez olarak tasarlanan Apple Watch 2 ile rahatça yüzmemiz de mümkün olacak ve watch 2'nin hoparlörü de cihazın su geçirmez olmasıyla yeniden tasarlanmış.

Önceki Watch modeline göre 2 kat daha parlak ekrana sahip olacak Watch 2'nin içerisinde GPS donanımı da bulunuyor. 16 Eylül'de kullanıma sunulması beklenen watchOS 3 yazılımıyla çalışacak Watch 2 tasarımsal olarak radikal değişiklikler barındırmıyor olsa da, Watch 2'nin kayışları çok daha çeşitlendirilmiş durumda. Artık Watch 2'yi klasik bir saat gibi gösteren ve hemen aşağıdaki görselde görebileceğiniz özel kayışlar da göze çarpıyor.

Screen Shot 2016-09-07 at 20.45.34

Watch 2 tanıtılmadan önce Pokemon Go oyununun da Watch'a geleceği duyuruldu ve Watch 2 tanıtılmadan hemen önce bir demo yapıldı. Bundan böyle Watch 2 üzerinden Pokemon yakalamanız ve Pokestop'ları ziyaret etmeniz de mümkün olacak.

Apple Watch 2 ile aynı zamanda önemli işbirliklerine de imza atıyor. Nike ile anlaşan Apple, özel bir Nike+ Watch modelini de piyasaya çıkartacak. Apple Watch Nike+ adıyla anılacak ürün, en iyi koşu deneyimini yaşatmak adına kullanıcılara sunulacak ve bu model diğer ürünlere nazaran çok daha sportif bir görünüme sahip olacak, Watch Nike+ tam dört farklı renk seçeneği ile Ekim ayının sonunda piyasaya sürülecek.

Screen Shot 2016-09-07 at 20.49.27

Apple Watch'ların fiyatlarına gelince, Watch 2'nin 369 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. Watch'un ilk modeli de bir işlemci güncellemesiyle Watch Series 1 olarak anılacak ve bu model de 269 dolara satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.