Uçuş paylaşım girişimi Wingly pilotlar ile yolcuları buluşturuyor

Uçuş paylaşım girişimi Wingly pilotlar ile yolcuları buluşturuyor

Sivil havacılığın günden güne gelişmesiyle birlikte özel pilotlar ve özel uçakların sayısı hızla artıyor. Wingly adlı girişim, özel pilotların uçuş esnasında boş koltukları doldurmasını sağlamayı amaçlayan bir girişim.

Wingly'nin amacı, uçuş yapan özel pilotların tek başlarına uçmak yerine, yaptıkları uçuşlarda boş koltuklara misafir yolcu kabul etmelerini sağlamak. Wingly bir paylaşım ekonomisi girişimi ve aslında düzenleyici kuruluşlardan da bu şekilde izin almış. Normal şartlar altında, bir pilotun ticari uçuş lisansına sahip olmadan ya da direkt yolculardan para toplayarak uçuş gerçekleştirmesi havacılık kurallarına aykırı. Ancak işin içine paylaşım ekonomisi girince ve Wingly girişimler sayesinde, pilotlar hiç de azımsanmayacak uçuş masraflarını yolcularla birlikte bölüşüyor. Yolcular ise uçakla eşsiz bir deneyime sahip oluyor ve bununla birlikte platformdan seçecekleri istediği yere uçabiliyor.

İngiltere merkezli girişim Wingly sayesinde kullanıcılar, uçuşları takip edebiliyor, pilotun tecrübesi ve hatta uçacakları uçak türüne göre bile seçimlerini gerçekleştirebiliyorlar. Uçmak isteyen yolcular, ödemelerini Wingly sitesi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ardından yolcular, pilotların onayına sunuluyor ve pilotların kabulünün ardından uçuş için hazır hale geliniyor. Kimi pilotlar Wingly üzerinden girişime özel turlar da düzenliyor. Pilotlar şimdilik ücretsiz olarak uçuş ilanı verebiliyor ve sistemde onaylanmış pilot olabiliyor.

Pilotlar eğer uçak kira ise uçağın kira masrafını, yakıt giderlerini ve havalimanı vergilerini kabul ettiği yolcularla paylaşabiliyor. Böylece pilotlar için ciddi bir maliyet yükü hafiflemiş oluyor, pilotlar uçuş saati tecrübesi kazanıyor ve yolcular da bu sayede eşsiz bir deneyimi yaşamış oluyor. Düzenleyici kuruluşların İngiltere'de bu girişime izin vermesi ise işin en olumlu yanı. Hemen aşağıdan Wingly'nin tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.