Ev yemeğini sosyalleştiren Vizeat 3.8 milyon dolar yatırım aldı

Ev yemeğini sosyalleştiren Vizeat 3.8 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yıl sonunda Türkiye'ye açılan sosyal yemek yeme platformu Vizeat 3.8 milyon dolar yatırım aldı. 110 ülkede 20 bin ev sahibine ulaştığını paylaşan girişim, yeni yatırımla büyümesine devam edecek.

2014 yılının başında, faaliyete başlayan Paris merkezli Vizeat yaklaşık iki yıl önce, Birleşik Krallık merkezli Eurovestech liderliğinde 1 milyon euro yatırım almıştı. Eurovestech girişimin yeni yatırım turuna katılanlar arasında.

Bugüne kadar yeni ülkelere hızla açılarak büyüyen Vizeat, Şubat 2015'te Paris merkezli bir diğer yemek paylaşım girişimi (rakibi) Cookening’i satın almıştı. Vizeat, geçtiğimiz yıl sonunda Türkiye'ye açıldığında 10 bininci ev sahibine ulaştığını da duyurmuştu.  Bir yıldan kısa sürede bu sayının ikiye katlanması girişimin Avrupa dışında da yoğun ilgi gördüğünü gösteriyor olabilir.

Vizeat, seyahat edenlerin yerel lezzetleri, olduğu gibi, olduğu yerde denemelerini hedefliyor. Birçok gezgin Airbnb’de konaklasın ya da konaklamasın seyahatin sonunda gittiği şehrin sakinleriyle vakit geçirmeden evine dönüyor. Vizeat, bu kapıyı dileyen herkese açıyor. Ev sahipleri oluşturdukları kahvaltı, akşam yemeği ya da diğer menüleri belirli bir ücret karşılığında misafirlerle paylaşıyor. Yalnız başına bir restoranda yemek zorunda olanlar için de sosyal bir alternatif yaratılmış oluyor. Bununla birlikte Vizeat'in kullanıcıları turistlerle sınırlı değil. Girişimin verdiği bilgiye göre, aynı şehirde yaşayan insanlar sosyalleşmek için de Vizeat'i kullanıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.