Ünlü Apple analisti iPhone 7'nin özellikleriyle ilgili yeni tahminlerini yayınladı

Ünlü Apple analisti iPhone 7'nin özellikleriyle ilgili yeni tahminlerini yayınladı

Apple'ın -iPhone 7 olarak anılan- yeni iPhone'u tanıtmasına birkaç gün kala, bizim de tahminlerine sık sık yer verdiğimiz KGI'dan Ming-chi Kuo cihazla ilgili beklentilerini paylaştığı bir not yayınladı. iPhone ile ilgili bugüne kadar sızan çift kamera, suya dayanıklılık ve kulaklık çıkışının ortadan kalkacağı yönündeki ön görüleri doğrulayan analist, cihazla ilgili yeni bazı detayların da haberini önceden vermiş olabilir.

Kuo'nun tahminlerini şu şekilde özetlemek mümkün:

Space gray renk seçeneği gidiyor yerine iki yeni renk geliyor iphone 7 renk

Rapora göre, Apple iPhone'un bugün sunulduğu, space gray,gold, rose gold ve silver olmak üzere dört renk seçeneğini iPhone 7 ile birlikte beşe çıkaracak. Diğer renkler sabit kalmak üzere, space gray modelini kaldıracak olan Apple, bunun yerine dark black ve piano black olmak üzere iki yeni seçenek sunacak.

Depolama alanları sil baştan

iPhone'ların gittikçe daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyduğu gerçeğini göz ardı etmeyen Apple, 16 GB ve 64 GB modellerini tedavülden kaldırıyor. iPhone 7'nin 32 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç farklı modele sahip olacağını söyleyen KGI analisti, Apple'ın 256 GB'lık yeni bir modeli seriye ekleyeceğini doğruluyor. Buna ek olarak iPhone 7 plus'ın özel kamera sistemini destekleyecek şekilde ek 1 GB RAM'le 3 GB RAM'e kavuşacağı da notlar arasında. iPhone 7'nin iPhone 6S gibi 2 GB RAM'e sahip olması bekleniyor.

Lightning bağlantılı kulaklıklar

Apple'ın kulaklık girişini ortadan kaldırarak Lightning (şarj) girişini kulaklıklar için de kullanmaya başlayacağı, analist tarafından, bir kez daha doğrulandı. Buna ek olarak iPhone 7 kutusuna, eski kulaklık çıkışlarını Lightning'e çeviren bir adaptör de eklenebilir. iPhone'da boşalan kulaklık çıkışı alanının Force Touch deneyimini iyileştirecek sensörler için kullanıldığı belirtiliyor. Apple telefondan gelen sesi iyileştirecek yeni bir iç hoparlör de ekliyor cihaza.

Yeni çift kamera sistemi

5.5 inç'lik iPhone 7 Plus çift kamera sistemine kavuşuyor peki nasıl? Kuo'nun cevabı, çift kameranın uzak çekimler için bir geniş açı kamera bir de yakın çekimler için telefoto kameradan oluşacağı şeklinde. Her ikisi de 12 MP sensörlere sahip olacak kameralardan daha büyük olan optik imaj sabitleyici özelliği ve 6P lens ile gelecek.

Daha gelişmiş flash

Apple iPhone 7'de kamera flash'ına yeni bir parça ekleyerek ve LED sayısını ikiden dörde çıkararak karanlıkta çekilen fotoğrafları iyileştiriyor.

Daha iyi ekran görüntüsü 

Rapora göre, Apple iPhone 7'nin ekran görüntüsü 9.7 inç'lik iPad Pro'nun özelliklerini taklit ederek iyileştiriyor.

Yeni işlemci

iPhone 7'nin 2.4 ya da 2.45GHz A10 işlemciyle geleceğini söyleyen Kuo, işlemcilerin TSMC tarafından üretildiğini iddia ediyor.

Yeni yakınlık sensörü 

iPhone 7'de yakınlık sensörünün LCD'den lazere yükseltileceğini iddia eden rapor, bunun el hareketleriyle kontrol özelliklerinin desteklenmesini sağlayacağını söylüyor.

Yeni özellikler Apple'ın düşen iPhone satış performansına yardımcı olabilecek mi? KGI raporunda, Apple'ın bu yıl sonuna kadar 65 milyon iPhone 7 sevkiyatı yapacağı ön görülüyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde iPhone 6 için bu sayı 82 milyondu.

Apple'ın 7 Eylül'de düzenleyeceği iPhone 7 etkinliğini San Francisco'dan takip ediyoruz. Canlı bloglama ve detaylı yazılarla dakika dakika size aktaracağımız etkinlik için 7 Eylül akşamı 20:00’da Webrazzi’de olun.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.