Otomotive giriş yapmak isteyen Microsoft, Mercedes-Benz ile çalışıyor

Otomotive giriş yapmak isteyen Microsoft, Mercedes-Benz ile çalışıyor

Giderek daha akıllı hale gelen otomobiller teknoloji sektörünü otomotiv sektörüne bir hayli yakınlaştırdı. Özellikle teknoloji devleri, otomotiv markalarıyla yakın çalışmaya başladı. Bunun son örneklerinden birisi de Microsoft ve Mercedes-Benz'in attığı ortak adımlar.

In Car Office adıyla anılacak projede Microsoft'un Office altyapısıyla çalışan ve iş ortamında sıkça kullandığımız uygulamaların Mercedes-Benz otomobillerinin içinde kullanılması hedefleniyor. Kısacası bundan böyle siz direksiyon başındayken bile artık iş takibi yapmanız mümkün olacak. Bu projenin çıkış noktasının birkaç önemli yanı var. Bunlardan da en önemlisi artık otomobillerin kendi kendini kullanabiliyor olması. Otomobiliniz otomatik pilottayken, trafikte geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirmek adına da akıllı telefonlar yetersiz kalabilir. Microsoft da bu alana önem vererek, otomobil içinde gittikçe büyüyen ekranlarda daha çok yer bulmak istiyor.

Microsoft Exchange'i otomobillere entegre etmesi beklenen Microsoft, Mercedes-Benz sürücülerine araçlarındayken ajandalarına bakıp toplantı ayarlayabilme, konferans telefon görüşmesi yapabilme gibi imkanları sunuyor.

Microsoft ve Mercedes-Benz'in ortak çalışmasının ürünleri, 2017 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacak belirli Mercedes-Benz otomobillerde kullanıcıya sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.