Yemek asistanı AVA yemek fotoğraflarından kalori hesabı yapıyor

Yemek asistanı AVA yemek fotoğraflarından kalori hesabı yapıyor

Sağlıklı beslenme günümüzde çok daha önemli bir hale geldi ve akıllı teknolojiler de bu sağlıklı hayatımızı etkileyecek şekilde gelişiyor. Bu yıl kurulan ve hali hazırda kapalı beta versiyonu ile hizmet vermeye başlayan AVA adlı girişim, kullanıcılara doğru beslenme alışkanlıkları edinme konusunda yardımcı oluyor. AVA ne yiyip içtiğinizi öğreniyor, uygulamaya yaptığınız girişlerle birlikte sistem nasıl beslenmeniz gerektiği konusuna ışık tutuyor.

2016 yılı içerisinde kurulan girişim, ilk tohum yatırımını yine geçtiğimiz yaz aylarında aldığını duyurdu. AVA'ya tohum yatırım yapan yatırım şirketleri arasında DCM Ventures, Khosla Ventures ve Eric Schmidt'e ait Innovation Endeavors da bulunuyor. Toplamda 3 milyon dolar tohum yatırım almayı başaran girişim daha henüz herkese açık bir ürün sunmuyorken bile bu miktarda bir tohum yatırım alması oldukça önemli.

AVA'nın bir diğer önemli özelliği ise, yediklerinizi fotoğraflarla ölçümleyebilmeniz. Hem yapay zeka hem de AVA bünyesinde çalışan diyetiysenler ve beslenme uzmanları, alışkanlıklarınızı öğrenerek size en iyi çözümleri sunmaya çalışıyor. Bu noktada ister kilo almak isteyin isterseniz de kilo vermek bunu sağlıklı bir şekilde yapmanız işin önemli kısımlarından. Boston merkezli girişimin kurucu ortakları arasında bir Türk de yer alıyor. İhsan Ecemiş AVA'nın hem kurucu ortağı hem de aynı zamanda CTO pozisyonunda görev yapıyor. Bizim de bu girişimi kaleme almaya karar verdiğimizde şans eseri öğrendiğimiz bu durumun yanında, şirketin yazılım ve yapay zeka ekibinde pek çok Türk mühendis de görev yapıyor.

AVA şimdilik ürünü denemek isteyen kullanıcıları davet edilmek üzere bir bekleme listesine alıyor. Gelen yatırımla birlikte ürünü piyasaya sürmek için daha da güçlendiğini tahmin ettiğimiz AVA'nın tahminen süreli abonelik sistemiyle hizmet vermesi ve gelir modelini de bunun üzerine kurgulayacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.