Türkiye'de e-ticaret ziyaretlerinin yaklaşık yüzde 99'u alışverişle sonuçlanmıyor

Türkiye'de e-ticaret sitelerine yapılan her yüz ziyaretin 99'u sadece ziyaret olarak kalıyor. Ziyaretlerin satın almaya dönüşüm oranı ortalaması ise yüzde 1.18.
Türkiye'de e-ticaret ziyaretlerinin yaklaşık yüzde 99'u alışverişle sonuçlanmıyor

Türkiye'de e-ticaret sitelerine yapılan her yüz ziyaretin 99'u sadece ziyaret olarak kalıyor. Ziyaretlerin satın almaya dönüşüm oranı ortalaması ise yüzde 1.18. Trafiğe odaklanmak bir çözüm olsa da her geçen gün yeni ziyaretçi kazanmanın maliyeti artıyor. Dönüşüm oranlarının artması için alternatif çözümler arayan e-ticaret siteleri için Insider'ın Türkiye E-ticaret Ekosistemi, 2016 2. Çeyrek Raporu, e-ticaret sitelerinin satıştan önce ve satış süreçlerini nasıl daha verimli kullanabileceklerine yönelik tavsiyeler sunuyor.

Türkiye'de 80 e-ticaret sitesinde gerçekleşen 268 milyon 693 bin 177 oturumu inceleyen Insider raporundaki ilk dikkat çekici sonuç, e-ticaret sitelerinin, en çok ziyaretçi gönderen değil en çok müşteri gönderen trafik kaynaklarına odaklanması gerektiği. Zira e-ticaret sitelerindeki oturumların yüzde 37'si organik arama; toplam yüzde 72s’i arama motoru aracılığıyla gerçekleşiyor. Buna karşın dönüşüm oranı en yüksek olan trafik kaynağı, yüzde 174 dönüşümle gelir ortaklığı.

insider e-ticaret trafik

Cihazlar yönüyle bakıldığında, e-ticaret sitelerinin ana trafik kaynağı ise yüzde 53,7 oranla artık mobil. Mobilin dönüşüm oranı da zamanla artış gösteriyor ancak bugün yüzde 0,7 ile sınırlı. Masaüstü için bu oran artmaya devam ediyor ve bugün yüzde 1,7. Tüm satın almaların yüzde 85'inin masaüstünden gerçekleştiğini söyleyen rapor, mobil trafiğin çoğunlukla ürün karşılaştırma için kullanıldığına dikkat çekiyor. E-ticaret sitelerinin mobil sitelerini ve uygulamalarını buna göre yeniden yapılandırması gerekiyor.

insider e-ticaret donusum2016 ikinci çeyrek itibariyle e-ticaret müşterileri, bir ürün satın almadan önce bir mağazaya ortalama 4,57 adet ziyaret gerçekleştiriyor. Bu ziyaretlerin ne zaman ve hangi cihazlardan yapıldığını bilmek, doğru mesajı doğru yere iletmek açısından kritik. Örneğin TV reklamları ziyaretçileri telefon veya tabletlerine yöneltiyor. "Bu dönemlerde ana sayfanızı TV reklamındaki mesajı yansıtacak şekilde değiştirebildiğinizde kanallar arası kusursuz bir tecrübe sağlayabilir ve daha yüksek dönüşler alabilirsiniz" diyor rapor.

e-ticaret sepet

Alışverişlerde ortalama sepet tutarı en yüksek cihaz ise tabletler, onu masaüstü ve mobil izliyor. Tabletlerin bu özelliğini avantaja çevirmek için, örnek bir pratik e-ticaret sitenizde dilek listesi oluşturmak. Bu sayede ziyaretçilerin beğendikleri ürünleri bir yerde toplaması ve alışverişi daha sonra masaüstünde sonlandırması kolaylaşıyor.

Raporun tamamını aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.