Sesle duygu tanımaya odaklanan yapay zeka girişimi Beyond Verbal, 3 milyon dolar yatırım aldı

Sesle duygu tanımaya odaklanan yapay zeka girişimi Beyond Verbal, 3 milyon dolar yatırım aldı

Duyguları tanımak, yapay zeka için önemli bir eşik. Bu alanda çalışan en önemli girişimler arasında gösterdiğimiz Beyond Verbal, 3 milyon dolar birinci tur yatırımı aldı. Çinli KuangChi Science Limited'in İsrailli girişimler için ayırdığı 300 milyon dolarlık fonunun liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Winnovation ve Singulariteam katıldı.

2012'de kurulan Beyond Verbal, Tel Aviv merkezli bir girişim ve Dr. Yoram Levanon'un yaklaşık 19 yıl süren araştırmasının ürünü.30 dilde yüz binlerce duygu etiketli ses kullanılarak geliştirilen teknoloji, insan seslerini dinleyerek onların duygularını ve genel olarak sağlık durumlarını anlamaya çalışıyor. Beyond Verbal teknolojisi, çağrı merkezi verimliliğini arttırmaktan pazar araştırmalarına ve sağlık durumunun zaman içinde nasıl değiştiğini anlamaya kadar farklı alanlarda kullanılıyor. Beyond Verbal, API'ıyla bugün 430 farklı duyguyu doğru bir şekilde endeksleyebiliyor.

Yeni yatırımla birlikte sağlık ve bakım dikeyinde çalışmalara ağırlık vermeyi planlayan Beyond Verbal'ın CEO'su Yuval Mor, uzun zamandır Çin'de bir ortak aradıklarını söylüyor. Girişim, Çin'de gerek araştırma gerek satış odaklı gelişimini sürdürebilir. Buna ek olarak, mobil sağlık, girişimin altını çizdiği alanlardan biri.

Bugün 21 çalışanı olan Beyond Verbal, bugüne kadar 10.1 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.