Bir ilki gerçekleştiren IBM Watson fragman prodüksiyonuna el attı

Bir ilki gerçekleştiren IBM Watson fragman prodüksiyonuna el attı

IBM'in yapay zeka alanındaki en büyük kozu olan Watson, şimdi de bir sinema filminin fragramanını hazırladı. Görüntü analizi konusundaki hünerlerini sergileyen Watson, ilk kez bu tür bir işe imza atmış oldu.

IBM Watson'ın fragmanını hazırladığı film Morgan adlı yeni bir korku filmi. Filmin dağıtımını yapan 20th Century Fox, IBM'den bu iş için destek istemiş ve IBM de bu isteği kırmamış. Watson'a öncelikle 100 tane korku filminin fragmanı izletilmiş. Sonra da fragmanı çıkarılacak film izletilerek Watson'ın en çarpıcı sahneleri tespit etmesi istenmiş. Görüntü, ses ve kompozisyon analizi yapan Watson, insanları korkutacak sahneleri bulmaya çalışmış.

Son rütuşlar insan eliyle

Bu fragman IBM Watson için bir ilk olmanın yanısıra bir yapay zeka tarafından işlenen ilk fragman olma özelliğini de taşıyor. Fakat nihai fragmanın sadece Watson'ın elinden çıkmadığını eklemek gerek. Çünkü Watson fragman için toplam 6 dakika süren 10 sahne belirlemiş. İşin gerisini ise yine işin uzmanları halletmiş.

Uzmanlar henüz bir insan müdahalesi olmadan Watson'ın iyi bir sonuç çıkarmasını beklemiyor ama normalde 10 gün sürecek bir işin bu sayede 24 saate indirgenmiş olması sanırım onlar için de oldukça etkileyici olmuştur. En azından bir kaç farklı fragman oluşturularak aynı süre içinde hangisinin daha iyi olacağına karar verilebilir.

Watson dokunuşlu fragmanın iyi olup olmadığı elbette tartışmalı bir konu ama ilerleyen zamanda yapay zekanın gişe hasılatlarına etki edeceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.