Türk Telekom CEO'su Rami Aslan görevinden ayrıldı!

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan görevinden ayrıldı!

Biraz önce Türk Telekom'un KAP'a (Kamu Aydınlatma Platformu) yaptığı açıklamayla Türk Telekom CEO'su Rami Aslan'ın görevinden ayrıldığı duyuruldu. Yeni bir CEO atanana kadar görevinde devam edecek olan Rami Aslan, bu göreve 10 Aralık 2013 yılında gelmişti.

2005 yılında Oger Telekom'da çeşitli görevlerde yer alan Aslan, 2011'de Oger Telekom CEO'luğunun ardından Türk Telekom'da aynı göreve getirilmişti. Türk Telekom'daki İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle birlikte Oger Telecom'daki CEO'luk ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam edeceği belirtilen açıklamada, Aslan'ın neden bu görevden ayrıldığı ise açıklanmamış.

Türk Telekom çalışanlarına görev değişikliğini özel bir e-posta ile paylaştığını öğrendiğimiz Aslan'ın yerine Türk Telekom'da kimin göreve getirileceğiyle ilgili ise bir bilgi paylaşılmamış.

KAP açıklamasının tamamını aşağıdaki inceleyebilirsiniz. Yeni bilgiler elimize ulaştıkça paylaşmaya devam edeceğiz.

Şirketimiz CEO'su Rami Aslan, 10 Aralık 2013 tarihinden bu yana sürdürdüğü Türk Telekom CEO'luğu görevinden ayrılma kararı aldı. Aslan, Türk Telekom'daki İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle birlikte Oger Telecom'daki CEO'luk ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmeye devam edecek. Rami Aslan, yeni bir atama gerçekleştirilene kadar Türk Telekom'daki CEO'luk görevini de sürdürecek.

2005 yılından bu yana Oger Grubu bünyesinde çeşitli görevler alan Rami Aslan, 2011 yılında Oger Telecom CEO'luğu, 2013 yılında da Türk Telekom CEO'luğu  görevlerine getirildi. Rami Aslan, Türk Telekom'un dünya standartlarında yenilikçi çözümlerle değer yaratması ve Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmesi hedefleri doğrultusunda önemli başarılara imza attı.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Rami Aslan'ın Türk Telekom'un dönüşüm ve entegrasyon sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ve Türk Telekom'u dünyada  örnek gösterilen bir telekom şirketi seviyesine taşıdığını söyledi. Hariri; Rami Aslan, 2013 yılından bu yana, Türk Telekom'a başarılı bir şekilde liderlik etmiştir. Türk Telekom'un güçlü dönüşümünü, şirket ve markaların entegrasyonunu dünyadaki örneklerine kıyasla çok daha kısa bir sürede başarıyla tamamlamıştır. Aslan, grup markalarını tek bir marka altında birleştirerek Türk Telekom'un daha da güçlü bir marka olmasını sağlamıştır. Liderlik özellikleri ve vizyoner yaklaşımıyla mobil ve sabit iletişim alt yapısına yatırımlar yapılmasına öncülük etmiş; Türk Telekom'un dünyada da örnek gösterilen bir şirket olmasını sağlamıştır. Kendisine değerli katkıları ve özverili çalışmaları için  teşekkür ediyoruz, dedi. 

Türk Telekom Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ise yaptığı açıklamada; Rami Aslan'a Türkiye'de telekomünikasyon hizmetlerini geliştirme konusundaki  katkılarından dolayı teşekkür etti. Kasırga; Rami Aslan, Türk Telekom'u daha dinamik ve verimli bir yapıya taşıma konusunda önemli başarılara imza atmıştır. Ülkemizin önemli bir değeri olan Türk Telekom, Rami Aslan'ın liderliğinde ülkemiz ve milletimiz için daha çok katma değer yaratan, alt yapı sorunlarını aşmış ve alanında örnek gösterilen bir kurum olma yolunda ilerlemiştir, dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.