Google, yolculuk paylaşım servisini San Francisco'ya getiriyor

Google, yolculuk paylaşım servisini San Francisco'ya getiriyor

Google, kitle kaynaklı navigasyon uygulaması Waze tabanlı yolculuk paylaşım servisini, rekabetin tam kalbine, San Francisco'ya getiriyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, Google, geçtiğimiz Mayıs'tan bu yana California'da denediği servisi, önümüzdeki sonbahardan itibaren San Francisco'da yaşayan tüm Waze kullanıcılarına açacak.

Google, Waze tabanlı yolculuk paylaşım servisini bundan yaklaşık bir yıl önce tanıtmıştı. İsrail'de çalışmalara başlayan Google, aynı yönde giden kullanıcıları RideWith adında yeni bir mobil uygulama üzerinden buluşturmaya başlamıştı.

Akla Lyft, Uber hatta BlaBlaCar gibi uygulamaları getirse de Google'ın RideWith uygulamasını Türkiye'de yolculuk paylaşım servisi sunan Volt'a benzetmek daha doğru. Uygulama, sürücülere ek gelir yaratıyor ancak ücreti rakiplerine göre çok daha düşük. RideWith, doğrudan trafiği azaltmak ve büyük şehirlerde yolculuklarda verimlilik sağlamak gibi hedeflere sahip bir uygulama. Uygulamanın İsrail'in hemen hemen tüm şehirlerine açıldığı ve kullanıcıların dilediği zaman uygun bir araç bulmasını sağladığı belirtiliyor.

Google, geçtiğimiz Şubat'ta RideWith uygulaması Waze Rider adıyla yenilemiş ve küresel rekabete gireceğinin ilk sinyallerini vermişti. Servisin San Francisco'ya gelmesi, şirketin sürücüsüz araçlar geliştiren Uber'le rekabetinde yeni bir sayfa açıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.