Google, Nexus markasını emekliye ayırabilir

Google, Nexus markasını emekliye ayırabilir

Google'ın yeniden kendi akıllı telefonu üreteceği yönünde haberler sızmaya başlamıştı ve Android Central'in haberine göre Google, 6 yıldır kullandığı Nexus markasından vazgeçerek yeni bir marka adı kullanacak.

Nexus One
Nexus One

Gelecek için her zaman büyük planlar yapan Google, gelen yeni bilgiler göre artık akıllı telefonlarını Nexus dışında bir marka altında pazara sunacak. Hatırlatmak gerekirse Aralık 2009'da HTC'nin ürettiği Nexus One ile başlayan hikaye 2015 sonunda Nexus 6P ve 5X modelleriyle günümüze kadar ulaşmıştı. Google sadece HTC ile değil, Samsung, LG ve Huawei ile de çeşitli Nexus ürünleri pazara sunmuştu ve bu arada Motorola'nın ruhuna da rahmet okutmuştu.

Android Central, birkaç kaynaktan aldığı bilgilere göre Nexus markasının emekliye ayrılacağını söylüyor ama yeni telefonlarda hangi markanın kullanılacağını öğrenebilmiş değil. Fakat Google adının/markasının üretici logosundan ayrı olarak ön yüzde konumlandırılacağını da paylaşıyor. Google markalı akıllı saatlerin piyasaya çıkabileceği ve Android üzerindeki arayüz/tasarım denemeleri de işin diğer boyutları.

Neticede Google'ın Chrome OS ve Android'in yerini alabilecek tek bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı düşünülürse Nexus markasını emekliye ayırması büyük bir sürpriz sayılmaz. Bu stratejinin başarılı olup olmayacağını ise elbette yine kullanıcı talepleri belirleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.