Cihazların iletişiminde yeni bir dönemin temelleri atılıyor

Cihazların iletişiminde yeni bir dönemin temelleri atılıyor

Washington Üniversitesi araştırmacıları giyilebilir cihazların akıllı telefonlarla daha az enerji tüketerek konuşabilmesini sağlayan yeni bir kablosuz iletişim yöntemi keşfetti.

Aşağıdaki videodan da anlayabildiğimiz gibi bu yeni teknoloji en basit hali ile daha az güç tüketimi yapabilmek için Bluetooth sinyallerini veya ZigBee sinyallerini yansıtma yöntemi sayesinde WiFi sinyallerine çevirebiliyor. Böylece cihazlar arası iletişimi kolaylaştırmış ve daha az enerji tüketecek hale getirmiş oluyor.

Lensler gibi küçük giyilebilir ürünlerin bu teknoloji ile birleşerek mikrowatt seviyesinde enerji harcayarak gerçek zamanlı veri paylaşımı yapılması sağlanabilecek. Hem sportif faaliyetlerde hem de sağlık alanında bir çok anlık durum değişimi için kişiyi önceden uyarma, doktor ve/veya acil durumda iletişime geçilmesi gereken kişiye bilgi sağlama açısından oldukça önemli bir özellik diyebiliriz.

Interscatter adı verilen bu yeni cihazın teknolojisi geri yansıma (backscatter) temeline dayanıyor. Yani, mevcut sinyalleri yansıtarak bilgi alışverişi yapabiliyor. Bu teknolojinin bu kadar önemli olmasının nedeni ise 3 farklı radyo sinyalin birbiri arasında dönüştürebilme özelliği. ZigBee, Bluetooth ve WiFi sinyallerinden birini barından bir cihaz bir diğerini barındıran bir başka cihaz ile iletişim kurabilir. Bu yöntemi kullanarak projeler ve hayat kurtaran çözümler üretmek sizin hayal dünyanıza kalmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.