Snapchat'te davranışsal reklam hedefleme dönemi başlıyor

Snapchat'te davranışsal reklam hedefleme dönemi başlıyor

Snapchat, reklam verenlerinin uzunca süredir beklediği bir haberi sonunda verdi. Kullanıcılarının uygulama içindeki davranışlarına göre reklam görmelerini sağlayacak araçlar ekleyen Snapchat, yeniliği 2016'nın üçüncü çeyreğinde devreye almayı planlıyor.

Henüz resmi duyurusu yapılmasa da gelişme, Snapchat'in gelirlerinden sorumlu direktörü Clement Xu'nun eMarketer imzalı Snapchat reklam raporuyla açıklandı. Buna göre, Snapchat kullanıcılarının, Snapchat'te takip ettiği kanallar, izlediği yayınlar gibi verileri kullanarak reklam hedeflemesi yapılmasına izin verecek.

Facebook'un henüz emekleme dönemlerinden bu yeniliğin, yeniden hedefleme için de ilk adım olması kuvvetle muhtemel. İlk reklam API'ını bir süre önce yayınlayan Snapchat, Bitmoji klavye uygulamasında Snapchat login butonunu da kullanıma sunmuştu. Yani şirket, kullanıcılarını uygulaması dışında takip edip, kanallar ve cihazlar arasında hedefleme yapılmasına imkan tanıyacak altyapıya zaten sahip.

Snapchat gerek yatırımcı gerek reklam verenlerini memnun etmek için reklam araçlarını Facebook ya da Twitter kadar geliştirmek zorunda olabilir. Davranışsal reklam hedefleme, bu açıdan daha uzun bir hikayenin başlangıcı niteliğinde olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.