ABD'de göçmen girişimciler için yeni bir vize düzenlemesi geliyor

ABD'de göçmen girişimciler için yeni bir vize düzenlemesi geliyor

Göçmenlik Reformu kapsamında "girişimci vizesi" düzenlemesini Kongre'den geçiremeyen Beyaz Saray yeni bir formülle geri döndü. ABD'de girişim kurmak isteyen yabancıların ülkede vizesiz iş yapmasını kolaylaştıracak yeni bir düzenleme öneren Beyaz Saray'ın bu kez Kongre'den onay almasına gerek olmayacak.

Uluslararası Girişimci Düzenlemesi adı verilen yeni teklif, göçmen girişimcilerin ülkeye kabul edilmek için iki aşamalı olarak başvuru yapmasına izin veriyor. İlk aşamada girişimcilere iki yıllık izin veriliyor. Bunun için başvuruda bulunan girişimcinin ABD'de kurduğu şirketin en az yüzde 50'sine sahip olması ve Amerikalı yatırımcılardan minimum 345 bin dolar ya da devlete bağlı fonlardan en az 100 bin dolar yatırım almış olması gerekiyor.

İkinci aşamada ise, girişimcilere ek üç yıl tanınıyor. Bu vize için girişimcilerin ABD'deki işlerini devam ettiriyor olması ve kurdukları şirketin en az yüzde 10 hissesine hala sahip olması gerekiyor. Buna ek olarak girişimcilerin Amerikalı yatırımcılardan en az 500 bin dolar yatırım almış olması; işlerinin yılllık yüzde 20 büyümeyle 500 bin dolar ciro sağlıyor olması şartları aranıyor. Girişimciler için diğer bir seçenek, geçen beş yıl içinde en az 10 kişiyi tam zamanlı istihdam ettiklerini göstermek.

abd gocmenlik

Düzenleme ABD'de yeni iş kuracak girişimcilerin ülkede beş yıl boyunca işlerini yapmalarını kolaylaştırıyor. Ardından girişimciler dilerlerse ABD'de çalışmak için EB-2 vizesine başvurabiliyorlar.

Yeni düzenleme yayınlandığı 26 Ağustos tarihinden sonraki 45 günlük geri bildirim süresinden sonra hayata geçiyor. National Foundation for American Policy tarafından hazırlanan rapora göre, ABD bünyesinde 1 milyar dolardan fazla değerlemeli girişimlerin yarısı ABD dışında doğan girişimciler tarafından kuruldu. Yeni düzenleme ABD'de iş kurarak istihdam yaratan ve GSMH'ye katkıda bulan girişimcilerin, kamu yararına belirgin bir katkıda bulunduğu savını esas alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.