Dominos Pizza, drone deneyi başarılı olursa 6 farklı ülkede havadan pizza dağıtacak

Dominos Pizza, drone deneyi başarılı olursa 6 farklı ülkede havadan pizza dağıtacak

E-ticaret ve sipariş dünyasına hava katacak 'drone' ile teslimat işine şimdi de Domios Pizza adım atıyor. Ünlü pizzacı eğer Yeni Zelanda'daki testleri başarılı olursa 6 yeni ülkede insansız hava araçları ile pizza taşıyacak.

Daha önce ABD’de hükümet onaylı ilk ‘drone’ teslimatı gerçekleştiren Flirtey ile iş ortaklığı yapan Dominos Pizza, bu yeni teslimat yöntemiyle sipariş süresini kısaltmayı hedefliyor. Tabi denizle kara arasında drone ile tıbbi destek de taşıyan Flirtey'nin taşıyabileceği pizzalar belli sınırlar dahilinde olacak. Zira Dominos bu teslimat yönteminin hem teknik hem de finansal anlamda tutarlı olmasını istiyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Yeni Zelanda'da başlayan testlerin başarılı sonlandırılması halinde Avrupa ve Asya'dan 6 farklı ülke bu teslimat yöntemini tercih edebilecek. Avustralya, Belçika, Fransa, Hollanda, Japonya ve Almanya'nın muhtemelen en büyük şehirlerinde pizza taşıyan İHA'lar görülebilecek.

Araba, motor, scooter gibi teslimat seçeneklerini kullanan Dominos Pizza, kolay sipariş butonu ve Apple Watch üzerinden sipariş almak gibi yeniliklere imza atmıştı. Amazon'un da itinayla üzerinde durduğu drone ile teslimat işinin er veya geç mümkün olacağı malum ama görünüşe bakılırsa Dominos bu alandaki ilklerden biri olmaya niyetli.

En azından 2017 içinde Türkiye için de bu tür haberler almayı beklemek umarım fazla iyimserlik değildir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.