Baidu tamamen elektrikli yeni otonom aracını 2018'de yollara çıkarmak istiyor

Baidu tamamen elektrikli yeni otonom aracını 2018'de yollara çıkarmak istiyor

Çin'in lider arama motoru Baidu, sürücüsüz otomobil teknolojilerini sergilediği yeni aracını basına tanıttı.

Tıpkı Google gibi otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışan Baidu, daha önce BMW 3 serisiyle bir tanıtım yapmıştı. Şimdiyse Chery'nin modifiye edilmiş tamamen elektrikli EQ modelini kullanıyor. Yapılan açıklamalara göre Çinli şirket araçlarını coğrafi olarak hizmete sokacak ve ilgili rotaları trafik ışıklarının yüksekliği, kaldırımların konumları gibi bilgilerle güncelleyecek.

baidu-otonom-arac

Bu modelle Aralık ayında 30 kilometrelik bir rotanın tamamalandığını paylaşan Çinli şirket hiç şüphe yok ki Google'ın araçlarının katettiği yoldan haberdardır. Ancak bu mesafenin şirketin kendi stratejisine uygun olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Zira Çinli şirket bireylere dönük özel araçlar geliştiren Google'ın aksine, belli noktalar arasında gidip gelen otonom servis araçları geliştirmek. Bu hedefine de 2018 yılında ulaşmak istiyor.

Kaliforniya'da da otonom sürüş teknolojileri üzerine bir ofisi olan Baidu'nun Google'ı yakından takip etiğine ve gelecekte elektrikli otonom araçlara bineceğimize şüphe yok. Hangi şirketin aracına bineceğimiz ise başlı başına bir muamma...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.