Aylık 500 milyon aramayı geçen Truecaller, Huawei ile iş birliğini duyurdu

Aylık 500 milyon aramayı geçen Truecaller, Huawei ile iş birliğini duyurdu

Popüler spam mesaj ve çağrı engelleme uygulaması olarak tanınan Truecallar, önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Kullanıcılarının uygulaması üzerinden 500 milyondan fazla arama yaptığını duyuran İsveç merkezli girişim, Huawei ile de önemli bir iş birliğine gitti.

İş birliği kapsamında, Huawei'nin yeni amiral gemisi Honor 8'ten başlamak üzere, telefonlarında Truecaller uygulaması ön yüklü olarak piyasaya sunulacak. Anlaşmanın kapsamı küresel ve önümüzdeki Eylül sonundan itibaren ABD, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Güney Doğu Asya ve Hindistan pazarlarında Huawei müşterilerini Truecaller uygulamasıyla buluşturacak. Huawei ile ilgili önemli bir not, 2016 ikinci çeyrek itibariyle şirketin, Apple ve Xiaomi'nin kan kaybettiği Çin'deki en güçlü akıllı telefon üreticisi konumuna yükselmiş olması.

Truecaller, geçtiğimiz Mart ayında akıllı çağrı uygulaması Truedillar'ı ana uygulamasıyla birleştirmişti. 500 milyon çağrı ise geçen dört aylık süreyi işaret ediyor ve Truecaller açısından yüksek bir performansa işaret ettiği söylenebilir.  TechCrunch'a göre uygulamanın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 100 milyona ulaşmak üzere.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye’de iki milyon kullanıcıya ulaştığını açıklayan Truecaller, Mart ayında günde ortalama 50 bin adet istenmeyen çağrı ve kısa mesajı engellediğini belirtiyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.