Sliver.tv, Counter-Strike ve League of Legends'ı sanal gerçeklik gözlüklerine taşıyor

Sliver.tv, Counter-Strike ve League of Legends'ı sanal gerçeklik gözlüklerine taşıyor

Sanal gerçeklik dünyası henüz içerik anlamında çok gerilerde ama bu boşluğu kapatacak yeni teknolojiler de çıkmıyor değil. İki boyutlu eSports dikeyini sanal gerçeklik boyutuna taşımak isteyen Sliver.tv de bunlardan biri.

Kaliforniya merkezli Sliver.tv, bildiğimiz iki boyutlu oyunları alarak sanal gerçeklik gözlüklerine uygun küresel bir boyut kazandırıyor. Bu sayede bu dikeydeki içerik sorununa ciddi bir katkı sağlamak istiyor. Üstelik en heyecanlı şekilde.

Biraz daha açacak olursak Sliver.tv, bilgisayar oyunlarındaki izleyici (spectator) modu özelliğinden (Counter Strike, Half Life gibi oyunlarda öldükten sonraki oyun izleme modu) faydalanarak sanal gerçeklik gözlüklerine uygun hale getiriyor. 'Sanal kameralar' adı verilen bu görüntüleme ağına ek olarak oyunun tüm çevresel görüntüsünü de kayıt altına alarak görevini tamamlıyor.

vr-sanal-gerceklik

6,2 milyon dolar yatırım aldı

Sliver.tv'nin umut verici olduğunu söylemek mümkün. DCM Ventures, Sierra Ventures, The Venture Reality Fund (VR Fund) ve Japon mobil oyun şirketleri GREE ve Colopl gibi şirketlerden 6,2 milyon dolar (18,2 milyon TL) tohum yatırım alması da bu umut verici bir gelişme. Halen tam olarak erişilebilir değil ama mobil sanal gerçeklik için iOS ve Android'de ön test aşamasını başlatmış. PSVR, Gear VR, Oculus Rift ve HTC Vive platformlarına yakında giriş yapmayı hedefliyor.

Paylaşılan bilgilere göre Sliver.tv'nin VReal gibi rakipleri de var ama Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends ve Dota 2 gibi popüler oyunlarla Sliver.tv'nin reytinginin daha yüksek olacağını söylemek mümkün. Zira bu oyunların eSports 140 milyonluk bir izleyici kitlesine sahip olduğu dile getiriliyor.

Bakalım Twitch bu alandaki girişimlerden birini satın alıp sanal gerçeklik dikeyinde de elini güçlendirecek mi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.