Blueground, şehrin her yerinde odaları olan otel konseptiyle Türkiye'de hızlı büyüyecek

Blueground, şehrin her yerinde odaları olan otel konseptiyle Türkiye'de hızlı büyüyecek

Yurt dışında göreve giden çalışanlar için paylaşım ekonomisi temelli bir konaklama servisi Blueground, Yunanistan'dan yakın komşusu Türkiye'ye açılan, son dönemin en iddialı girişimlerinden biri. Nisan 2016'da Türkiye ve Dubai'ye açılan Endeavour girişimi, Türkiye'de 2017 sonuna kadar 100 konuta ulaşmayı hedefliyor.

Bundan 2.5 yıl önce Atina'da Alexis MaragkosKurtuluş KorkmazAlexandros ChatzieleftheriouPenny Papakonstantinou ve Andreas Nezeritis tarafından kurulan Blueground, bugüne kadar yaklaşık 1.6 milyon dolar tutarında iki tur yatırım aldı. Halihazırda müşterilerinin çoğunu çokuluslu şirketlerin oluşturduğu girişim, küresel açılımını Türkiye ve Dubai ile yaptı.

Blueground, kurumsal şirketlerin yöneticileri, yabancı çalışanları ve misafirlerinin orta (3 ay ve üzeri) ve uzun süreli konaklama ihtiyacına cevap veriyor. Şirketler, oteller, apartlar ya da aracılarla uğraşmak yerine Blueground'dan anahtar teslim daireler kiralıyor. Paylaşım ekonomisi temelli girişim, şehirdeki gayrimenkulleri kiralıyor, kurumsal müşterilerinin taleplerine göre dönüştürüyor ve misafirlerinin konaklaması için hazır hale getiriyor. Bu bağlamda WeWork'ü andıran servis, eşyalandırma, gayrimenkul yönetimi ve 7/24 müşteri desteği sağlıyor. Blueground ile çalışan şirketler konaklama maliyetini yüzde 30-50 oranında düşürürken, tüm süreci outsource etmenin yani dış kaynak kullanmanın avantajlarını yaşıyor.

blueground ev

Blueground kurucu ortağı ve Türkiye Ülke Yöneticisi Kurtuluş Korkmaz Blueground konseptini, "Tüm odaları aynı bina içinde yer alan geleneksel bir otelden farklı olarak İstanbul'un her yerinde odası olan kocaman bir otel gibi düşünebilirsiniz" şeklinde açıklıyor. Bugüne kadar Yunanistan ve Türkiye'de 300 konuta ulaşan Blueground'un müşterileri arasında Coca-Cola, LG, EY, Oracle, Deloitte, Samsung, Oliver Wyman, TRT ve Doğuş Grup gibi büyük kurumsal şirketler yer alıyor. Türkiye'nin kurumsal seyahat eden/expat'lar bağlamında Yunanistan'dan 7 kat büyük bir pazar olduğuna dikkat çeken Kurtuluş, burada her ay 8-10 ev eklediklerini ve yıl sonuna kadar konut sayısını 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor. Blueground'un tüm pazarlarında doluluk oranı ise ortalama yüzde 90.

Şehirdeki ev sahiplerinden kiraladığı evleri yeniden şirketlere kiralayarak gelir yaratan Blueground, evde oluşabilecek zararlar ve yasal yükümlülükler konusunda tüm sorumluluğu alıyor. Girişim, ev sahiplerinin de şirketlerin de tek muhattabı konumunda.

Önümüzdeki 12 ay icinde Dubai ve İstanbul'da agresif bir büyüme ön gören Blueground, yakında kapatılması muhtemel yeni yatırım turundan sonra expat'larin yogun olarak yaşadığı Katar, Çin gibi yeni pazarlara açılacak. Bu açılımla birlikte Blueground için hedeflenebilir toplam pazar büyüklüğü yıllık 53 milyar dolara ulaşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.