Backstage: YouTube'a video dışında sosyal ağ özellikleri ekleniyor

Backstage: YouTube'a video dışında sosyal ağ özellikleri ekleniyor

YouTube, bu yıl sonuna kadar bir sosyal ağa dönüşebilir. Venture Beat'in haberine göre YouTube, video paylaşımı dışında fotoğraf, metin paylaşımı ve oylama gibi özellikleri platformuna ekleyerek, Facebook'un hızla büyüyen video servisine de cevap vermeyi planlıyor.

Habere göre bugün Backstage (Kamera Arkası) olarak anılan YouTube servisi, YouTube kullanıcılarının video dışında içerikleri takipçileriyle paylaşmasını sağlıyor. Facebook ve Twitter'ın haber/zaman akışları gibi Backstage'in de platformdaki YouTube kanallarına eklenmesi bekleniyor. YouTube'da bir kanala ait videolar, çalma listeleri gibi sekmelerin yanında görebileceğimiz Backstage, kanalın abonelerinin öncelikli haber kaynağı olacak. Aboneler, burada yapılan paylaşımlarla ilgili bildirim alabilecek ve paylaşımları kendi akışlarında görebilecek. Backstage'in paylaşımları ters kronolojik sırayla göstermesi bekleniyor.

Backstage'in günümüzün popüler sosyal ağlarıyla rekabet edecek şekilde, yorumlar dışında yeni formatlar eklemesi olası. Haberde tweet benzeri metin paylaşımları, bir konu hakkında anketler, kamer arkasına ait görüntülerin paylaşılabileceği fotoğraflar ve Backstage'e özel videolar vlogger'lar ve takipçileri arasında daha yakın bir ilişki kurulmasını sağlayabilir. Özelliklerin yalnızca yapımcılara değil, kullanıcılar için de açılmasının planlandığı belirtiliyor.

Video, sosyal ağlar için gittikçe daha önemli bir medya haline geliyor. YouTube'un Facebook (ve hatta Twitter) karşısında artan rekabete bu şekilde yanıt veriyor olması akla yatkın görünüyor. Şirket tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak Backstage'in yıl sonuna kadar duyurulması bekleniyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.