Facebook'un eski çalışanından Facebook Live'a rakip canlı yayın uygulaması: Alively

Facebook'un eski çalışanından Facebook Live'a rakip canlı yayın uygulaması: Alively

Son dönemde oldukça popüler hale gelen canlı yayın uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Alively adıyla şimdilik sadece iOS için AppStore'da yerini alan uygulama, herkese açık canlı yayın yapmanıza imkan veriyor.

Facebook Live'ın eski ürün yöneticisi Vadim Lavrusik'in de aralarında bulunduğu üç kurucu ortak tarafından geliştirilen bu mobil uygulama, arkadaşlarınıza anlık canlı yayınlar yapabilmenizi sağlıyor.

Kullanıcılar canlı olarak belli bir arkadaşı ya da belli bir grup için canlı yayın yapabiliyor. Yüksek kaliteli videolar çeken Alively'de canlı yayınlarda yorum sistemi de mevcut. Onun dışında herhangi bir etkileşim metodu bulunmuyor ve bu da uygulamanın daha sade olmasına yardımcı olmuş.

Alively ile yaptığınız canlı yayınları telefonunuzun hafızasına kaydedebileceğiniz gibi, Alively'nin sunucularına da yükleyerek videoların çok yer kaplaması gibi bazı sorunları çözebiliyorsunuz. Bakalım Alively aradığı başarıyı yakalayarak, diğer ülkelere de servisini açıp, Android platformuna da bir uygulama hazırlayacak kadar büyüme gösterebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.