Aquabooth iddialı su altı fotoğraf robotuyla Arıkovanı'nda

Aquabooth iddialı su altı fotoğraf robotuyla Arıkovanı'nda

Aquabooth, kapsamlı dönüşüm sürecinden sonra yeninde karşımızda. Bu kez bireysel kullanıcıları hedefleyen bir ürün olarak projelendirilen Aquabooth, artık bir su altı fotoğraf robotu. Tamamen Türkiye'de üretilen küresel hedefli bir ürün olarak tasarlanan Aquabooth, ilk yatırım desteğini Arıkovanı'nda arıyor.

Dijital Ajans Hisseli Harikalar'ın kreatif ekibinin 2015'te patentleyip, bu yıl kullanıma sunduğu Aquabooth'un ilk versiyonu denizde ya da havuzda kullanılan bir fotoğraf kabiniydi. Kuruluma ihtiyaç duymadan kullanılan Aquabooth, oteller, etkinlik yapımcıları ve reklam verenler gibi daha çok kurumsal müşterileri hedefleyen bir projeydi.

aquabooth

Projeyi, doğrudan son kullanıcıyı da hedefleyecek şekilde yeniden ele alan ekip, Aquabooth'u bir su altı fotoğraf robotu haline getirdi. Türünün ilk örneği olma iddiasındaki Aquabooth, su altına uzanan alüminyum şase, geniş açılı 12 MP kamera, Wi-Fi ya da 4.5 G bağlantı, güneş korumalı 7 inç IPS ekran, su geçirmez gövdeden oluşuyor. Havuzda serbest yüzen robot, üst gövdedeki butona dokunduğunuzda aktive oluyor ve suya dalmanız için geri sayım başlatıyor. Bu sürede dalıp, su altı gövdedeki kamera karşısına geçerek çekim yapıyor, çekilen fotoğrafı suyun üzerindeki ekrandan görebiliyorsunuz. İşlemi dilediğiniz kadar tekrar edebiliyorsunuz. Aquabooth pil ömrünün 15 saat olduğunu söylüyor.

Aquabooth, suda bir etkileşim alanı yaratma fikrinin kullanıcılar tarafından yeterince ilgi gördüğünü, ilk denemesinde doğrulamıştı. İlk prototipler için geçtiğimiz yaz Çeşme Flyinn Beach’te iki ay süren pilot bir operasyon düzenleyen ekip,  bu sürede günde ortalama 300 farklı kişi tarafından bin 100 su altı fotoğrafı çekildiğini söylüyordu bize.

Bugüne kadar yatırım desteği almayan Aquabooth'un üretimi için gerekli sermayenin kitle fonlama yöntemiyle sağlanması planlanıyor.  Arıkovanı kampanyasına yeni başlayan ekip, Aquabooth'u Nisan 2017'de teslim etmek üzere yüzde 30 indirimli olarak satıyor. Ekip, Arıkovanı'nı bir hazırlık süreci olarak da görüyor; bundan sonra Kickstarter'da devam edip, yurt dışına açılmayı planlıyor.

Su altı fotoğrafçılığı için yeni nesil çok sayıda ürün var ancak Aquabooth doğrudan kullanıcıların suda iyi vakit geçirmesini sağlayarak bir etkileşim alanı oluşturmasıyla farklılaşıyor. Proje yatırım desteğini sağlayabilirse, üretim sürecini, uluslararası kalite standartlarını sağlamak amacıyla Türkiye'de tamamlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.