Nevzat Aydın, chatbot'lar geliştiren Botego'ya yüzde 15 oranında ortak oldu

Nevzat Aydın, chatbot'lar geliştiren Botego'ya yüzde 15 oranında ortak oldu

Bot'lar üzerinde çalışmak ve bot'lara yatırım yapmak için muhtemelen daha iyi bir zaman olamazdı... Chat bot'ların yılın en önemli konu başlıklarından biri haline gelmesi, Türkiye'de bu alanda yaklaşık sekiz yıldır faaliyet gösteren Botego için de yeni bir bölümün başlangıcı oldu. Türkiye'nin en tanınmış girişimci ve yatırımcılarından Nevzat Aydın, Botego'ya yüzde 15 oranında ortak oldu.

Yatırımın miktarı ve Botego'nun değerlemesi gibi finansal koşulları açıklanmayan tur Nevzat Aydın'ı Botego'nun en büyük üçüncü ortağı haline getirdi. Son olarak 2014'te SESTEK, Botego'nun yüzde 30'unu satın almıştı.

Botego'nun bugün duyurmayı planladığı gelişme, yatırım bulmak isteyen girişimcilerin, doğru zamanda, doğru kişiye nasıl ulaşacağı gibi sorulara kendi yanıtlarını veren örnek bir vaka niteliğinde. Botego kurucusu Ekim Nazım Kaya, Nevzat Aydın'ı birebir tanımıyor ve kendisiyle e-posta üzerinden iletişime geçiyor. 3 aylık bir süreçte 26 e-posta yazışmasından sonra, Nevzat Aydın'la ilk kez görüşen Ekim Nazım Kaya, mentorluk karşılığında hisse teklif ederken Nevzat Aydın, şirkete ortak olmak istediğini belirtiyor.

Facebook Messenger başta olmak üzere küresel mesajlaşma uygulamalarının bot'larla entegrasyonunun müşteri ilişkilerinden eğitime birçok alanda büyük bir dönüşüm yaratması bekleniyor. Kısa bir süre önce müşterileri arasına Hürriyet'i ekleyen Botego, botlarının günde 70 bin soruya yanıt verdiğini söylüyor. Şirketin müşterileri arasında Coca Cola, Fox, Lipton gibi çokuluslu markalar ve Enerjisa, Digitürk, Finansbank ve TEB gibi Türkiye'den çok sayıda tanınmış marka var. Nevzat Aydın yatırımının, kritik bir dönemde şirketin hızlanmasına katkı sağlayacağı aşikar.

Güncelleme: Nevzat Aydın'ın Botego'ya yatırım süreciyle ilgili Ekim Nazım Kaya'nın kaleme aldığı Bir ortaklığın hikayesi başlıklı yazısı için bağlantıyı izleyebilirsiniz. 

Görsel Kaynak: Wired 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.