Kobe Bryant ve Jeff Stibel 100 milyon dolarlık girişim sermayesi fonu kurdu

Kobe Bryant ve Jeff Stibel 100 milyon dolarlık girişim sermayesi fonu kurdu

NBA'in en başarılı oyuncularından biri olan ve kısa süre önce emekliye ayrılan Kobe Bryant, internet yatırımcılığında da yeteneklerini konuşturmak istiyor. Bryant, şimdiye dek 4 kez çıkış yapan tecrübeli girişimci ve yatırımcı Jeff Stibel ile 100 milyon dolarlık bir yatırım fonu kuruyor.

Bryant, 2013'ten bu yana tecrübeli girişimci ve yatırımcı Jeff Stibel ile birlikte 15 şirkete yatırım yapmıştı. Şimdi de bu işbirliğini Bryant Stibel adıyla kurulan yatırım şirketiyle resmiyete kavuşturuyor. Tamamen bu Bryant ve Stibel tarafından fonlanan şirket, ikilinin yatırımlarını kurumsal bir şekilde yönetmesini sağlayacak.

Jeff-Stibel
Jeff Stiebel

Los Angeles merkezli Bryant Sibel ortaklığı teknoloji, medya ve veri dikeyine odaklanan girişimlere yatırım yapma niyetinde. Wall Street Journal'ın haberine göre Bryant ve Stibel şu anda başka yatırımcıların katılımına ihtiyaç duymuyor ve yatırım için önümüzdeki bir kaç yıla odaklanacak.

Kobe, girişimcilerin içten bir istekle ısrarlı olması gerektiğini söylerken Stibel de yatırım yapılan şirketlerin Kobe'yi öne çıkarmasını istemediğini ifade ediyor. Asıl önemli olanın şirketlere gerçek bir değer katmak olduğunun altını çiziyor.

Kobe'nin yeni kariyeri

Son maçında Utah Jazz'a karşı 60 sayı atarak emekli olan Kobe Bryant, emeklilik sonrasında basketbol koçu veya TV yorumcusu olmayacağını açıklamıştı. Hatta uzun sürdüğü için NBA maçlarını izleyemeceğini bile söylemişti. Bu gelişme de Kobe'nin bu işlerden neden uzak durduğunu açıklamaya yetiyor. Zira söz konusu fon ile yapılacak yatırımlar ve eski yatırımlar Kobe'nin boş vaktini ziyadesiyle doldurabilir.

Son yıllarda internet/teknoloji yatırımlarına odaklanan tek NBA yıldızının Kobe Bryant olmadığını da ekleyelim. Melo7 Tech Partners'ın kurucularından Carmelo Anthony'nin yanısıra Steph Curry, Shaquille O’Neal gibi isimleri de bu listeye eklemek mümkün. Türkiye'den ise milli basketbolcumuz Sinan Güler'i milli futbolcumuz Arda Turan'ı bu listeye dahil edebiliriz ki Türkiye'deki sermaye eksikliği düşünülürse spor dünyasından gelen bu atılımların oldukça kritik önem taşıdığını söylemek mümkün.

Son olarak bir parantez açıp Kobe Bryant'ın gençliğine yazdığı mektuba göz atmanızı önerebilirim.

Görsel Kaynak: Shutterstock,

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.