İlk versiyonuyla büyük başarı elde eden Lightpack, ikinci versiyon için kolları sıvadı

İlk versiyonuyla büyük başarı elde eden Lightpack, ikinci versiyon için kolları sıvadı

Akıllı ev sistemlerinin en önde gelen öğesi hiç şüphesiz akıllı aydınlatma sistemleri. Bugüne kadar bu alandaki rekabet oldukça yoğun, akıllı telefon ile kontrol edilen lambalar, evinize bambaşka hava katan LED ışıklandırmalar büyük ilgi görüyor. Philips gibi büyük markaların Philips hue ürünleriyle pazarda yer alması kadar bu alanda isimsiz ürün zinciri de mevcut. Haberimize konu olan örnek Lightpack ise kendini kanıtlamış ve büyüklere kafa tutan bir girişim.

Lightpack ürününün arkasında, 2012 yılında kurulan Woodenshark adındaki girişim yer alıyor. Küçük ve yaratıcı bir ekibin çalıştığı girişimin ABD, Almanya, Rusya ve Çin'de ofisleri bulunuyor. Lightpack evde kullandığınız monitör ya da TV ekranlarının arkasına bağladığınız LED ışıklardan oluşan bir akıllı ışıklandırma sistemi. Bu sayede ekranınızın arkası aydınlanıyor ve o anda ekranda yer alan renkleri, arka taraftaki LED ışığına yansıtarak hoş bir görünüm oluşturmayı başarıyor.

Nisan 2013'de Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan Lightpack, kısa zamanda yarım milyon dolar bağış topladı ve ilk ürününü hayata geçirme imkanını da yakalamıştı. İlk ürünün ardından pek çok platform için uygulama yayınlayan Lightpack, ikinci ürünü için desteği de yine Kickstart üzerinden bulmaya çalıştı. Bu sefer çok daha kısa bir süre içerisinde 500 bin dolardan fazla toplamayı başaran Lightpack 2, ön sipariş almaya da başladı. Gelişmiş özellikleri ve bu sefer ek aparatları ile kendini aşmaya çalışan Lightpack 2'nin 2017 yılının Nisan ayında teslim edilmeye başlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.