Direkt otel rezervasyonu için SaaS girişimi Hotelchamp, 1.75 milyon euro tohum yatırımı aldı

Direkt otel rezervasyonu için SaaS girişimi Hotelchamp, 1.75 milyon euro tohum yatırımı aldı

Airbnb, konaklama endüstrisini dönüştürerek otellere meydan okuyor diğer taraftan Booking.com gibi çok sayıda girişim sayesinde bir otelin web sitesini en son ne zaman ziyaret ettiğimizi muhtemelen hatırlamıyoruz. Öyle ya da böyle otellerin yardıma ihtiyacı var... Hotelchamp, bu alandaki açığı fark eden bir girişim olmasıyla 1.75 milyon euro tohum yatırım aldı.

Hotelchamp, tıpkı Booking.com gibi Amsterdam merkezli bir girişim. Booking.com ve Expedia gibi günde milyonlarca rezervasyon yaptıran şirketlerin, güçlenmesinin otellere artan komisyon oranları olarak geri döndüğünü söyleyen girişim, otel rezervasyonlarının doğrudan otel web sitelerinden yapılması için çalışıyor.

hotelchamp-example

2015'te kurulan ve iki ay önce faaliyete başlayan Hotelchamp, hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Bugüne kadar Dubai'de Pallazzo Versace,  the Baros luxury Maldives Resort, Almanya'da Amber Hotels ve Bilderberg Hotels ile Hollanda'da WestCord Hotels ile çalıştığını söyleyen girişim, 79 şehirde 120 oteli olan Millennium Hotels'i müşterileri arasına eklediğini de duyurdu.

Hotelchamp'in SaaS tabanlı servisi, Google ile başlayan otel arama yolculuğunun otel web sayfalarında sonlanması şansını arttırıyor. Bunun için otellere sayfalarında gezinen bir ziyaretçinin dikkatini çekmekten dönüşüm oranını arttırmaya farklı çözümlerden oluşan araçlar sağlıyor Hotelchamp. Daha iyi hedefleme ve test süreçleriyle otel sayfalarının rezervasyon almaları daha olası hale geliyor.

Booking.com'un rezervasyon sürecinde sizinle sürekli etkin bir iletişim içinde olmasına karşılık tipik otel sayfalarında bu tip özellikler eksik. Hotelchamp bu açığı kapatarak iyi iş çıkarıyor ancak girişimin, dönüşüm sürecinde tarafını oteller olarak belirlemesi uzun vadede ne kadar sürdürülebilir bir iş modeliyle çalıştığını sorgulatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.