Uber sürücüsüz kamyon girişimi Otto'yu 680 milyon dolara satın alıyor

Uber sürücüsüz kamyon girişimi Otto'yu 680 milyon dolara satın alıyor

Sürücüsüz araç teknolojileri üzerinde çalıştığını geçtiğimiz yıl resmen duyuran Uber, yeni bir satın almayla ivmeleniyor. Geleneksel kamyonlara odaklanan sürücüsüz araç girişimi Ottu'yu satan alan Uber, Bloomberg'in haberine göre anlaşma için 680 milyon dolar ödeyecek.

İlk kez geçtiğimiz Haziran'da incelediğimiz Otto, benzer girişimlerden farklı olarak geleneksel kamyonet ve tırları sürücüsüz hale getirecek teknolojiler üzerinde çalışıyor. Habere göre Uber, Temmuz ayında kapattığı satın alma anlaşmasıyla birlikte Otto'nun teknolojisini kendi araçlarına entegre edecek, ABD'de kamyon taşımacığı için Uber benzeri bir servis başlatacak ve Uber Eats gibi şehir içi taşımacılık servislerinde kullanacak. Bugüne kadar bir taksi şirketi değil, bir lojistik şirketi olduğunu vurgulayan Uber, Otto ile birlikte bu vaadi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşacak. Zira sürücüsüz kamyonetler en önemli etkiyi lojistik sektörüne yapacak. Kalanick'in sürücüsüz araçları Uber'in varlığını sürdürebilmesi için temel gereksinimlerden biri olarak görmesinin sebeplerinden biri de bu.

Uber CEO'su Travis Kalanick, Business Insider'a verdiği röportajda satın almayı doğruluyor ve küresel olarak trilyon dolarlarla ifade edilen kamyon taşımacılığı endüstrisine girişin kolay olmayacağını kabul ediyor. Endüstrinin geleceği için yarışa dahil olan Uber, henüz Ar-Ge aşamasında çalışmalarına devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.