Mark Zuckerberg, Facebook'tan önce 10'a yakın benzer proje denedi

Mark Zuckerberg, Facebook'tan önce 10'a yakın benzer proje denedi

Mark Zuckerberg, Facebook'un ilk versiyonunu Harvard yurt odasında hayata geçirmeden önce ona yakın benzer projeyi denedi. Bunlardan biri Course Match adında okuldaki öğrencilerin hangi dersleri aldığını gösteren bir projeydi. İnternet sitesi, üniversitede verilen derslere hangi öğrencilerin katıldığını gösteren basit bir araçtı ancak Zuckerberg, Course Match'ten (ve diğer projelerinden), insanların etraflarındaki diğer insanların ne yaptığına dair bitmez bir meraka sahip olduğunu öğrendi. Halihazırda insan ve iletişim odaklı bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Zuckerberg, bu anektodu, Y Combinator CEO'su Sam Altman'a anlattı.

Geçtiğimiz yıl yaptığı "Girişime Nasıl Başlamalı?" serisinin bir devamı niteliğinde Y Combinator, "How to Build The Future" adlı yeni bir video serisine başladı. Mark Zuckerberg'in ilk konuğu olduğu programda Facebook öncesi dönem dahil şirketin geleceğinden Zuckerberg'in çalışanlara yaklaşımına kadar farklı konular ele alındı.

İşe alımlarda deneyim o kadar önemli değil

Programda Facebook'un işe alım pratikleriyle ilgili konuşan Zuckerberg, muhtemelen birçoğunuzun çoktan fark ettiği ancak geleneksel İK yöneticilerine anlatamadığını bir soruna da değiniyor. İşe alımlarda deneyimin o kadar da önemli olduğuna (teknik olarak) inanmasının mümkün olmadığını söyleyen Zuckerberg, bunun yerine yeteneğe baktığını söylüyor. Ona göre eğer büyüme kültürünüz varsa ve insanlara fırsat verebiliyorsanız hem bu yetenekleri çekebiliyorsunuz hem de onları şirkette tutabiliyorsunuz. Zuckerberg bugüne kadar insanlara çok sayıda fırsat vererek iyi iş çıkardıklarına inanıyor.

Röportajın devamında Facebook'un önümüzdeki 10 yılında belirleyici olacak üç başlığı önceliklendiren Zuckerberg: Bağlantılılık (Dünya'yı bağlantılı hale getirme misyonu, bildiğiniz gibi), Yapay Zeka (AI) ve Yeni bir platformu (Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik) sıralıyor.

Geleceği Nasıl İnşa Etmeli serisi önümüzdeki haftalarda Elon Musk'tan Peter Thiel'e Silikon Vadisi'nin ağır toplarını konuşturmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.