Aktif Bank'tan yatırım alan Echo Pos faaliyete başladı

Aktif Bank'tan yatırım alan Echo Pos faaliyete başladı

Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden yatırım desteği alan Echo Pos, faaliyete başladı. Aktif Bank ve Robotpos'un ortak girişimi Echo Pos'un aldığı yatırım miktarı açıklanmadı ancak tur, bu yıl Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden gerçekleşen 8'inci yatırım olma özelliğinde.

Ödeme sistemleri ve otomasyon çözümleri sunan Echo Pos, öncelikle perakende şirketler ve KOBİ'lere odaklanan bir girişim. Henüz ilk çalışmaları devam eden girişimle ilgili fazla bilgi yok ancak yatırım açıklamasında Echo Pos'un müşterisi olan iş yerlerine ödeme sistemlerinin yanı sıra stok takibi, satış, sipariş, kampanya, ciro ve karlılık takibi gibi süreçlerde destek olacağı belirtiliyor. Echo Pos'un ödeme altyapısının perakende zincirler için Windows, KOBİ'ler içinse Android tabanlı olduğu belirtiliyor. Müşterilerin sisteme tabletleriyle erişmelerinin ve süreci yönetmelerinin mümkün olması isteniyor.

bist echo pos

Aktif Bank CEO’su Dr. Serdar Sümer, konuyla ilgili açıklamasında, "Şubeleşerek değil alternatif dağıtım kanallarıyla daha fazla ihtiyaca daha kesin çözümler sunmaya çalışıyoruz... Echo Pos, bu bağlamda özellikle KOBi ve perakende zinciri işyerlerinde müşterilerimize daha verimli ve kazançlı bir iş modeli oluşturmalarında ve müşteri memnuniyetini artırmalarında yardımcı olacak bir sistem olarak hayata geçti" diyor.

Echo POS'un kurucu ortağı Robos ise gıda ve perakende sektörüne başta POS olmak üzere ödeme tarafından çözümler sunuyor. Şirketin her biri yüze yakın şubeyi yöneten Köfteci Ramiz, Tavuk Dünyası, Gönül Kahvesi ve Güllüoğlu gibi müşteriler var. Echo POS şirketin bu alanda kazandığı deneyimi sektördeki farklı bir soruna uyarlamasıyla hızla büyüyebilir.

Borsa İstanbul Özel Pazar ile ilgili güncellemeleri paylaşan Genel Müdürü Recep Bildik, bugün itibariyle üye olan 221 girişimci şirketin yüzde 45’inin bilgi teknolojileri sektöründe faaliyet gösterdiğini belirtiyor. Bildik'in verdiği bilgilere göre, bugün toplam 357 üyeye ulaşan Özel Pazar’da Echo Pos ile birlikte 11 adet yatırım anlaşması gerçekleşti; üye şirketlere 10 milyon dolara yakın sermaye finansmanı sağlanmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.