Peter Thiel'in katkısıyla iflas eden Gawker Media, 135 milyon dolara Univision'a satılıyor

Peter Thiel'in katkısıyla iflas eden Gawker Media, 135 milyon dolara Univision'a satılıyor

Geçtiğimiz Haziran'da iflasını açıklayan Gawker Media'nın açık artırmayla yeni bir alıcıya satılması süreci tamamlandı. ABD'de İngilizce ve İspanyolca yayın yapan TV ağı Univision'ın kazandığı açık artırmada Gawker Media'ya 135 milyon dolar değer biçildiği belirtiliyor.

"Bugünün dedikodusu yarının haberidir" yaklaşımıyla bugüne kadar çok sayıda sansasyonel habere imza atan Gawker Media, yeni nesil dijital yayınlar arasında kendine özgü bir çizgiye sahip. Buna karşın Gawker'ın habercilik yaklaşımı için seçtiği ince çizgi, bugüne kadar başına birçok dert de açtı. Hatta şirketi iflasa kadar götürdü.

Gawker'ın sonunu getiren vakalar, ünlü eski güreşçi Hulk Hogan'a ait olduğu iddia edilen seks kasetlerinin yayınlamasıyla başladı. Ardından Hulk Hogan Gawker'a özel hayatın ihlali gerekçesiyle dava açtı ve mahkeme Gawker'a 140 milyon dolar tazminat cezası verdi. Gawker'ın ödeyebileceğinin epey üzerindeki bu meblağ, şirketin geçtiğimiz Haziran'da iflasını açıklamasıyla sonuçlandı.

gawker

Çünkü Peter Thiel'in parası var??

Dava süreciyle ilişkisi sonradan anlaşılan ve Gawker vakasının bu denli ses getirmesine sebep olan isimse Silikon Vadisi'nin milyarder yatırımcısı Peter Thiel'di. Thiel, Hogan'ın Gawker'a karşı açtığı davayı finansal olarak desteklemekle kalmadı, Gawker'a karşı açılacak bütün davalar için aynı şeyi yapacağını açıkladı. Thiel'in Gawker'ı bu şekilde cezalandırmasıyla ilgili farklı açıklamalar var ancak ünlü milyarderin tavrının basın özgürlüğü açısından kötü örnek oluşturduğu ortada. Zira ABD'nin diğer milyarderleri sadece kişisel husumetleri nedeniyle basın organlarını kapattırmaya çalışırsa, ortada yayın yapacak organ da kalmayabilir. Thiel'in savunması için iki gün önce The New York Times'da yayınlanan makalesini görebilirsiniz

Univison satın almasından sonra Gawker'ın bağımsız bir şekilde yayıncılığına devam edeceği belirtiliyor. Gawker'ın eski sahibi Nick Denton, anlaşmadan memnun olduğunu; yayının bundan sonra aynı ekip ve aynı görünümle devam edeceğini ve çizgisini değiştirmeyeceğini söylüyor. Thiel'e cevap niteliğindeki yorum, mücadelenin bir süre daha devam edebileceğine de işaret ediyor.

Görsel kaynak: Forbes

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.