Flexapp: Kod yazmadan mobil uygulama geliştirmenin yeni yolu

Flexapp: Kod yazmadan mobil uygulama geliştirmenin yeni yolu

Günümüzde kaliteli, hızlı ve uygun maliyetli mobil uygulama geliştirmek halen ciddi bir sorun ve Flexapp.com bu sorunu çözmeyi hedefliyor, hem de kitlelerin gücünü kullanarak.

Nesim Sezer tarafından Mart 2016'da kurulan Flexapp, altyapı çalışmaları 2009'a kadar dayanan bir girişim. Kodlama bilgisi olmayanların da mobil uygulama geliştirebileceği bir platform geliştirmek isteyen Sezer, son haline 3 yıl önce başladığı Flexapp'in son haliyle Java tabanlı bir uygulama geliştirme programını sonuçlandırmış. Şu anda Windows tabanlı sunulan programla hem Android hem de iOS uygulamaları geliştirilebiliyor.

flexapp-mobil-uygulama

Flexapp'te uzmanlaşanlar için uygulama pazar yeri

Aldığımız bilgiye göre Flexapp, kurumlara lisans kiralama üzerinden gelir elde ediyor. Bu pekala bilindik bir gelir modeli ancak bundan daha önemlisi Flexapp, kendi üzerinde uygulama geliştirme konusunda uzmanlaşan herhangi bir kişiye de para kazanma fırsatı sunuyor.

Flexapp, kendi platformunda uzmanlaşan bir kitle oluşturarak bu kitleyi uygulama sahibi olmak isteyenlerle buluşturuyor. Müşteriler uygulama taleplerini yazıyor ve Flexapp uzmanları da bu talepleri karşılıyor. Elbette Flexapp de bu pazar yerindeki işlemlerden bir komisyon (yüzde 20 geliştiriciden, yüzde 20 proje sahibinden) alıyor.

Flexapp

Flexapp University açılacak

Şu anda 1262 üyeye ulaştığını öğrendiğimiz Flexapp, yakında açılması başlaması planlanan Flexapp University çalışmasıyla kendine has uygulama geliştirci ekosistemini hızla büyütmek niyetinde. Keza bu eğitimle lisans kiralama yapan şirketlerin Flexapp'ten alacağı verimin de artırılması hedefleniyor.

Şu anda 5 kişilik bir ekiple yoluna devam ettiğini öğrendiğimiz Flexapp, yakında OS X tabanlı geliştirme programını da kullanıcılara sunacak. OS X tarafındaki kullanıcıların ne kadar istekli olacağı şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Diğer yandan kod yazmadan mobil uygulama geliştirme pazarının hazır taslaklar dışında çok sayıda başarılı örneği olmadığını biliyoruz. Zira hem bu tür platformların yetenekleri hem de doğal uygulamalarla yapılan kıyaslamalar tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Bu noktada durup çapraz platform uygulama geliştirme konusundaki sayılı girişimlerden Xamarin'in Microsoft tarafından satın alındığını da hatırlatmadan geçmeyeyim.

Aşağıdaki videoda Flexapp ile bir hava durumu uygulamasını nasıl geliştireceğinizi görebilir, eğer 64 bit ve Java JDK 64 bit 7 üzeri Windows işletim sistemi kullanıyorsanız hemen Flexapp'i indirip uygulama geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.