Özel profesyonel ağ Doktorclub, 13 bin üye sayısını geride bıraktı

Özel profesyonel ağ Doktorclub, 13 bin üye sayısını geride bıraktı

Türkiye'de yaklaşık üç yıldır faaliyet gösteren Doktorclub, 13 bin 500 üyeyi geride bıraktığını duyurdu. Benzer platformlardan farklı olarak yalnızca doktorların üye olabildiği bu özel profesyonel ağ, üye hekimlerin bilgiye ve meslektaşlarına ulaşmasını sağlıyor.

Sosyal bir health 2.0 platformu olarak tanımlanan Doktorclub, 2013 yılının başında girişimci Gökçe Yaraşan ve Doktor Hamza Gemici tarafından kuruldu. Yaklaşık sekiz aylık geliştirme süreci sonunda 2013 Kasım ayında beta yayınına başlayan platform, geçen sürede Türkiye genelinde doktorların birbiriyle bağlantı kurmak için kullandığı popüler adreslerden biri haline geldi. Girişimin bizimle paylaştığı verilere göre, Doktorclub ağı üyelerinin yüzde 19'u İstanbul'dan; yüzde 11'i Ankara'dan, yüzde 7'si İzmir ve yüzde 5'i Samsun'dan ve yüzde 4'ü Bursa'dan geliyor.

doktorclubaa

Web öncelikli bir platform olarak kurulan Doktorclub, iOS ve Android mobil uygulamalarını geçtiğimiz yıl yayınlandı. Bu şekilde doktorların günlük hayatına daha fazla giren platform, tahmin edebileceğiniz gibi hekimlerin yer ve zaman sınırı olmadan birbiriyle iletişim kurmasını sağlayarak bilgi paylaşımının önünü açıyor. Buna ek olarak hekimlerin gündemi takip edebileceği, vaka analizlerini paylaşabileceği bir platform sunuyor.

Doktorclub için LinkedIn'in hekimler için özelleştirilmiş hali denilebilir. Özelleşme gerek içerik gerek hedefleme yönlerinden platformu bir adım ileri çıkarırken, aynı zamanda gelir potansiyelini de arttırıyor. Doktorclub, iş ortaklığı programıyla, üye hekimlere, diğer hekimlerle iletişimden iş ilanlarının paylaşımına kadar farklı yönlerden ayrıcalıklar sunarak gelir yaratıyor.

Halihazırda bir komünite oluşturmayı başaran Doktorclub'ın bundan sonraki adımı doktorları ilaç ve sağlık sektörüyle buluşturmak olacak. Girişim, ilaç ve sağlık sektöründen firmaları, hekimlerle sürekli iletişim ve paylaşım içinde tutacak modül ve hizmetleri devreye alacağını belirtiyor. doktorclubinfografic

Doktorclub'ın en önemli avantajı doğru bir hedef kitleyle çalışması. Girişim, doktorların günlük ihtiyaçlarına detaylı bir şekilde yanıt vermeye devam edebilirse, gerek gelir yaratma gerek büyük bir dijital komüniteye dönüşme açısından ciddi bir potansiyele sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.