Instagram işletmeler için profil sayfaları ve analitik araçlarını devreye aldı

Instagram işletmeler için profil sayfaları ve analitik araçlarını devreye aldı

Instagram, bundan yaklaşık iki ay önce tanıttığı işletmelere yönelik araçlarını bugün itibariyle Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) ve Birleşik Krallık (UK) bölgelerinden devreye aldı. İşletmelerin Instagram'daki varlıklarını daha iyi yönetmelerini sağlayan araçlar bu yıl sonuna kadar dünya geneline açılmış olacak.

instagram4

Instagram'ın bugün devreye aldığı üç farklı araçtan ilki Business Profiles. Bir süredir beklenen bu özellik Instagram'da halihazırda profilleri olan firmaların, sayfanın en tepesine kendileri hakkında kısa bir tanıtım, web sitesi ve adres gibi bilgileri eklemelerini sağlıyor. Bununla birlikte Facebook'ta olduğu gibi bu sayfalara bir İletişim butonu ekleniyor. Kullanıcılar dilerlerse firmaların ekledikleri telefon, mesaj ya da e-posta adreslerinden onlarla iletişime geçebiliyor.

instagram2

Buna ek olarak Insights aracını devreye alan Instagram, markaların takipçileriyle ilgili analizlere erişimini kolaylaştırıyor. Takipçilerin yaş, cinsiyet gibi demografik özelliklerini değerlendiren araç sayesinde hangi paylaşımlarınızın daha başarılı olduğunu ve kitlenizi daha fazla harekete geçirdiğini görebiliyorsunuz.

Bugün sunulmaya başlanan son özellik Promote ise popüler bir paylaşımınızı anında reklama dönüştürme imkanı veriyor. Aracı doğrudan uygulama içinde kullanabiliyor ve reklama dönüştürmek istediğiniz paylaşım için hedef kitleyi belirleyebiliyorsunuz. Dilerseniz Instagram size bir hedef kitle önerebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.