Spotify Sing: Spotify, bebekli aileler için atağa geçiyor

Spotify Sing: Spotify, bebekli aileler için atağa geçiyor

Haziran ayında 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklayan Spotify'ın yenilikleri hız kesmiyor. Geçtiğimiz günlerde Release Radar (Yeni Müzik Radarı) adlı kişiselleştirilmiş çalma listelerini devreye alan Spotify, şimdi de çocuklara özel kategorisini yeniledi ve bu dikeye ne kadar önem verdiğini gösterdi.

Aslında Spotify'da çocuklara hitap eden 'Kids' kategorisi yer almaktaydı. Yapılan yeniliklerle bu kategorinin adı 'Kids and Family' (Çocuklar ve Aile) olarak değiştirilirken içeriğinde de ciddi geliştirmeler yapıldı. Özellikle 0-3 yaş çocuklara odaklandığını açıklayan Spotify, çocukların erken aşama beyin ve dil gelişimini destekleyici içerikler sunuyor.

Spotify cocuk ve aile

Bu kategori içerikler uyku zamanı, günlük aktiviteler gibi farklı bölümlere ayrılıyor ve evebeynlerin çocuklarıyla etkileşimini artıran, belli hareketlerin birlikte yapılmasını öneren seslendirmeler içeriyor. İçeriğe önem veren Spotify şarkı aralarındaki bu seslendirmeler için de ünlü isimlerle anlaşmaktan çekinmemiş. Ancak bu destekleyici içerikler sadece İngilizce ve İspanyolca olarak seslendirilmiş. Diğer yandan çocukların gelişimini destekleyen bu içerikleri üretirken de konuyla ilgili araştırmalardan faydalanılmış.

Spotify'ın rakibi Apple Music'in de bu dikeyde 'Frozen Radio' ve 'Lullabies' gibi bölümlerle ebeveynleri yakalamaya çalıştığını hatırlatalım. Kimin daha iyi içerikler sunduğuna ise sanırım çocuklar karar verecek.

Spotify'ın yeni kanalına Spotify.com/sing adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.