Ayşegül İldeniz, küresel IoT şirketi Silver Spring Networks’ün yeni COO'su oldu

Ayşegül İldeniz, küresel IoT şirketi Silver Spring Networks’ün yeni COO'su oldu

Teknoloji alanında kadın liderler denilince Türkiye'den akla gelen ilk isimlerden biri olan Ayşegül İldeniz, uluslararası arenadaki kariyerine yeni bir rotayla devam etme kararını açıkladı. Intel’de Yeni Teknolojiler ve Stratejiden sorumlu Başkan Yardımcısı görevinden ayrıldığını duyuran İldeniz'in yeni durağı Silver Spring Networks oldu.

ABD merkezli Silver Spring, 2002'de kuruldu ve 2013'te New York Borsası'ndan halka açıldı. Bugünkü piyasa değeri yaklaşık 700 milyon dolar olan şirket, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında faaliyet gösteriyor. Verimlilik odaklı şirketin Smart Energy Platform adını verdiği platformu kullanıcıların enerji tüketimini kontrol edip yönetmesini sağlarken; IPv6 networking platformuna 22 milyondan fazla cihazın bağlı olduğu belirtiliyor. 25 milyon kullanıcısıyla ABD pazarının yarısını penetre ettiği belirtilen Silver Spring'in akıllı şehir çalışmalarıyla faaliyet gösterdiği şehirler arasında Chicago, Paris, Kopenhag ve Singapur gibi dünyanın önde gelen metropolleri bulunuyor.

Silver Spring tarafından yapılan açıklamada, Ayşegül İldeniz'in COO rolünde akıllı şehir çalışmalarını farklı coğrafyalara doğru genişletme ve büyümesini hızlandırmaya odaklanacağı not ediliyor. İldeniz şirketin Küresel Satış, Pazarlama ve Ürün Yönetimi departmanlarından sorumlu olacak. Silver Spring Networks CEO'su ve Başkanı Mike Bell yaptığı açıklamada: “İldeniz’in yeni iş kategorileri oluşturma ve uluslararası pazarları yönetme konusundaki deneyimi IoT alanında yeni fırsatlar oluşturma hedeflerimize büyük katkı sağlayacaktır" diyor.

Ayşegül İldeniz'in Intel'den ayrılıp Silver Spring'e katılma kararıyla ilgili  açıklaması ise şöyle: “Intel’de 1998 yılından bu yana yeni teknolojilere ve bunların kullanım biçimlerine yön verme konusunda çeşitli kademelerde pek çok fırsatım oldu. Teknolojinin bilgisayarların içinden çıkarak hayatımızda dokunduğumuz bir çok nesnenin içine girmesiyle oluşan dijital ekonomide dünyadaki dönüşüme katkı sağlayan önemli şirketlerden birinde, bu dönüşüme liderlik etmek amacıyla Silver Spring Networks’e katıldım."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.