Google yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor

Google yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor

googleGoogle'ın onlarca farklı alanda birbirinden farklı projeleri olduğu gibi birden fazla işletim sistemi de bulunuyor. Ancak şirketin ilginç detaylar içeren yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı haberi dikkat çekiyor.

Google'ın bugüne kadar geliştirdiği işletim sistemlerinin değişmeyen bir ortak özelliği vardı, o da tüm sistemlerin Linux Kernel tabanlı olması. Android Police'in GitHub üzerinde araştırma yaparak ortaya çıkardığı bilgiye göre Google'ın yeni işletim sistemi Linux Kernel tabanlı olmayacak. Bu şirket açısından önemli bir ilk.

Fuchsia ismindeki yeni işletim sisteminin çekirdeğini Magenta kernel oluşturuyor. Bunun Linux Kernel'dan en büyük farkı ise gömülü sistemlerde çok daha performanslı ve ölçeklendirilebilir olarak çalışması. Google, Magenta kernel ile geliştirdiği yeni işletim sisteminde otomobiller, akıllı telefonlar ve IoT cihazlar için yapacağı entegrasyonlarda daha performanslı bir sonuç almayı planlıyor.

Hem mobil cihazlar hem de masaüstü bilgisayarlarda tam performanslı çalışan bir işletim sistemi hayali bugün birçok kullanıcının ve teknoloji şirketinin hayali. Google'ın da uzun vadede Fuchsia'yı hem Android hem de Chrome OS ile değiştirerek tek işletim sistemine geçeceği 'büyük' iddialar arasında. Google'ın mobil ve masaüstü için bütünleşik bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı haberleri geçtiğimiz yıl sonundan bu yana gündemde. Şirket tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz yok.

Görsel Kaynak: turtix / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.