Gazeteler için iTunes servisi Blendle 1 milyon kullanıcıyı geçti

Gazeteler için iTunes servisi Blendle 1 milyon kullanıcıyı geçti

iTunes benzeri online abonelik modelini  dijital yayınlara uyarlayan Blendle, önemli bir eşiği geride bıraktığını duyurdu. 1 milyon kullanıcıyı geçtiğini duyuran Blendle, henüz üç ay önce betada açıldığı ABD pazarında hızlı büyüyor.

Hollanda merkezli Blendle servisini ilk kez 2014'te Almanya ve Hollanda'da sunmaya başlamış, kısa süre içinde 3 milyon euro yatırım desteği almış ve yakın zamanda ABD'ye açılmıştı. Geçtiğimiz yıl yüzde 300 oranında büyüdüğünü paylaşan Blendle, kullanıcılarının bu yıl sonuna kadar 20 milyon makale okuyacağını tahmin ediyor. Girişim aylık kullanıcı sayısının yüz binlerle ifade edildiğini de not ediyor, TechCrunch'a yaptığı açıklamada.

Ücretli sunulan bütün dijital gazete ve dergiler için okuduğun kadar öde modelini geliştiren Blendle, bir makaleyi okumak için bütün bir yayını satın alma gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Bunun için yayıncılarla anlaşan Blendle’ın kullanıcıları bir haber için 20 euro sent, daha uzun makaleler için ortalama 80 euro-sent ödüyor. Blendle’da sunulan içeriklerin fiyatları yayıncılar tarafından belirleniyor. Gelirler yayıncı ve Blendle arasında 70:30 oranında bölüşülüyor. Blendle okurlara iade hakkı da veriyor. Bunun için nedenlerinizi açıkça belirtmeniz ve elbette makaleyi kopyalamamış olmanız gerekiyor.

Screen Shot 2016-08-12 at 17.20.16

Blendle'ın yakın gelecekte hızla küreselleşmek gibi bir planı yok. Kullanıcı deneyimine odaklanan girişim, Blende Premium Feed adlı kişiselleştirilmiş haber akışı özelliğini devreye almaya hazırlandığını söylüyor. Veri bilimci ve gazetecilerin birlikte hazırladığı bir algoritmayla çalışan özellik, kullanıcıların ilgi alanlarına göre kaçırmak istemeyeceği hikayeleri ekranına getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.