Momentic, en fazla 7 fotoğraf kullanarak bir hikaye oluşturduğunuz yerli sosyal ağ

Momentic, en fazla 7 fotoğraf kullanarak bir hikaye oluşturduğunuz yerli sosyal ağ

Fotoğraf paylaşımı odaklı yeni bir sosyal ağ denemesi Mometic. Kullanıcıların en fazla yedi fotoğraf kullanarak hikayeler oluşturmasını sağlayan uygulama, popüler kültürün bir dönem yıldızı olan fotoromanlardan esinleniyor.

Fatih Yıldızhan ve Murat Özer tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Momentic, ilk yatırımını 2016 başında aldığını paylaşıyor bizimle. 500 bin TL tutarındaki tohum yatırımın kim tarafından ya da Momentic'e ne kadar değer biçilerek yapıldığı henüz açıklanmıyor.

iOS ve WatchOS için yayınlanan Momentic uygulamasında fotoğraf paylaşımı Instagram ya da Facebook'tan farklı değil. Yapmanız gereken albüm başlığı belirler gibi, hikayenize bir ya da birkaç satırlık özet yazıp, ilgili fotoğraflarınızı seçmek ve yayınlamak. Momentic'i benzerlerinden ayıran özgün bir arayüze sahip olması. Keşfet sekmesinde paylaşılan tüm hikayeleri bir arı kovanı şeklinde gösteren Momentic, seçtiğiniz bir hikayedeki tüm fotoğrafları sağa ve sola sürükleyerek gösteriyor.

momentic ekran

Ekibin bizimle paylaştığı bilgilere göre iki ay önce yayınlanan Momentic'in toplam 3 bin 500, günlük 200 aktif kullanıcısı var. Uygulamanın günlük kullanıcılarının büyüme oranı ise yaklaşık yüzde 10.

Momentic, genelden öte spesifik konu ve ilgiler için çok daha kullanışlı bir uygulama. Örneğin tarihi bir yapı ya da bir yemek tarifi gibi spesifik başlıklarda tek tek görsel bakmak yerine, tek hikayede bağlantılı görsellerin peşpeşe akışını görmek işinizi kolaylaştırıyor. Momentic profilleri bir ya da daha fazla konuda uzman olan/uzmanlaşmak isteyen kişilerin bu bilgilerini bölümler haline kullanıcılarla paylaşması için de ideal bir alan olabilir.

Ekibin şimdiki önceliği ise büyüme. Momentic anlık, bağımsız paylaşımlardansa zamana yayılan içeriklerin bir bütün oluşturacak şeklinde paylaşılmasına olanak sağlamasıyla insanların ilgisini çekebileceğine inanıyor. Bir ay içinde Android ve Apple TV uygulamalarını yayınlamayı planlayan ekip, yıl sonunda 100 bin kullanıcıyı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.