Google Ventures'ın yeni CEO'su David Krane oldu

Google Ventures'ın yeni CEO'su David Krane oldu

Google-Ventures-Alphabet çatısı altındaki 11 şirketten biri olan Google Ventures'ın CEO'su değişiyor. Kurucu CEO Bill Maris'in yerine Google'ın tecrübeli isimlerinden David Krane (büyük resim) geldi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Google Ventures, Alphabet'in kurumsal yatırımlarını yöneten bir şirket ve 2009 yılında Maris'in öncülüğünde kurulmuştu. Uber, Jet, Nest, Medium gibi önemli girişimlere yatırım yapan GV'nin yeni CEO'su David Krane ise 16 yıllık tecrübeli bir Googler (Google çalışanı).

Küresel İletişim ve Kamu İşleri Direktörlüğü görevinden ayrılan Krane'in Apple, Qualcomm, Four11 gibi önemli şirketlerde de iş tecrübesi bulunuyor. Krane, 'Google'ı küçük bir girişimden milyarlarca dolarlık bir küresel işletme haline gelmesini sağlayan kıdemli liderlerden biri' olduğu tanıtılıyor.

Gazetecilik mezunu olan Krane'in yöneteceği GV'nin varlıkları 2016 başındaki rakamlara göre yaklaşık 2,4 milyar dolar. CB Insights verilerine göre ise Google Ventures son 6 ayın en aktif kurumsal yatırımcısı.

Krane'in Google'ı yakından tanıdığına şüphe yok ama GV'yi ne kadar ileriye götüreceğini zaman içinde yıllarda göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.