Cosa ailesinin yeni üyesi Cosa Klima Paketi, klima kontrolünü cebinize getiriyor

Cosa ailesinin yeni üyesi Cosa Klima Paketi, klima kontrolünü cebinize getiriyor

Türkiye’de akıllı ev cihazları geliştirme vizyonuyla kurulan Nuvia, Cosa ailesinin yeni ürünü Cosa Klima Paketi ile klima kontrolünü de akıllı telefonunuzdan yapmanızı sağlıyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse, 2014'te akıllı termostat paketini tanıtan Nuvia, bir kaç ay sonra Revo Capital'den yatırım almış ve yoluna devam edeceğinin sinyallerini vermişti. Cosa akıllı termostat 2015 yılı sonunda da nem sensörüyle yenilenmiş ve 200 servis noktasına ulaştığını açıklamıştı. Yeni ürün Cosa Klima Paketi ise uzaktan klimalı her klima için mobil yönetim imkanı sunuyor ve artık önceki ürünlerle irlikte Webrazzi Store üzerinden de satın alınabiliyor.

Klimalarda elektrik tüketiminden yüzde 40'a kadar tasarruf sağlamayı vaadeden Cosa Klima, aynı zamanda nem ölçme sensörüne de sahip. Bu sayede aynı uygulama üzerinden evin hava kalitesi de takip edebilebiliyor. İTÜ Arı Teknokent’te geliştirilen Cosa ailesinin yeni ürünü de kullanıcıların evde, uykuda veya dışarıda olma durumuna göre iç mekanların sıcaklığını ayarlayabiliyor. Tasarruf oranlarını da uygulamada gösteriyor.

Kombilerin yüzde 72'si, klimaların yüzde 85'i yanlış kullanılıyor

Nuvia Kurucu Ortağı Dr. Emre Erkin, Türkiye’de kombi ve klima kullanımında ciddi yanlışlar yapıldığını söylüyor ve ERA tarafından yapılan bir araştırmaya göre kombilerin yüzde 72'sinin, klimaların da yüzde 85'inin yanlış kullanıldığını belirtiyor. Bu da doğal olarak enerji tüketimimizi olumsuz yönde etkiliyor.

Bu acı gerçekten hareketle yola çıktıklarını söyleyen Erkin, Cosa Kombi Paketi ile geçen yıl Türkiye’de ortalama yüzde 31 doğalgaz tasarrufu sağladıklarını söylüyor. Klimalarda ise elektrik tasarrufu oranının 40'a kadar çıkabildiğini ekliyor.

Hatırlarsanız Cosa Kombi Paketi'nin kurulumunu daha önce paylaşmış ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vermiştik. Cosa'nın yeni ürünü Cosa Klima Paketi için hazırladığımız yeni videomuzu ise aşağıda izleyebilir, Webrazzi Store'da Cosa Kombi Paketi (349 TL), Cosa Klima Paketi (349 TL) ve Cosa Kombi+Klima Paketi (499 TL) ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.