App Store'daki uygulama sayısı 2020'de 5 milyonu geçecek

App Store'daki uygulama sayısı 2020'de 5 milyonu geçecek

Mobil uygulama dünyasını rakamlarla yorumlayan Sensor Tower, App Store'un geleceğine dair önemli tahminler paylaştı. Sensor Tower'ın öngörüsüne göre 2020 itibarıyla 5 milyon uygulamaya ulaşacak.

2008'den bu yana modern anlamda mobil uygulama dediğimiz şeyi haytımıza sokan Apple, o sene iPhone kullanıcılarına sadece 5 bin uygulama sunabilmişti ama bu rakam 2009'da 41 bine, 2010'da 130 bine çıktı ve katlanarak artmaya devam etti.

sensor-tower-app-store

2015'te 1,75 milyon uygulamanın yer aldığı App Store'un bu yılı 2 milyon 930 bin uygulamayla kapatması bekleniyor. Sensor Tower'ın öngörülerine göre 2018'de 4 milyonu geçecek olan App Store'daki uygulama sayısı 2020'de de 5 milyon barajını geride bırakacak.

En çok yeni uygulama oyunlar kategorisine ekleniyor

App Store'un bugününe kategoriler üzerinden baktığımızda ise yeni eklenen uygulamalarda oyunlar kategorisi açık ara ilk sırada olduğunu görüyoruz. Bu elbette sürpriz değil ama Mayıs 2016 için verilen rakamlar kafamızda net bir tablonun şekillenmesini sağlıyor.

sensor-tower-app-store-2

Sensor Tower'ın analizine göre Mayıs 2016'da App Store'a yaklaşık 21 bin oyun uygulaması eklenirken ikinci sırada yaklaşık 2 bin 500 uygulamayla eğitim kategorisi geliyor. Keza üçüncü sıradaki eğlence kategorisi ve dördüncü sıradaki iş uygulamaları kategorisi de App Store'a 2 bin 2 yüz dolayında yeni uygulama kazandırmış.

Bu tabloda aşağıya doğru baktıkça sayılar giderek düşüyor ve oyun kategorisinin tek başına 10'dan fazla kategoriyle aynı sayıda uygulama çektiği görülebiliyor.

Sensor Tower'ın tahminlerinin hangi oranda başarılı olacağını yıllar geçtikçe göreceğiz ama kesin olan bir şey var ki o da mobil uygulamaların hayatımızda daha fazla yer edeceği ve oyunlar kategorisinin en çok kazandıran kategori olamaya devam edeceği...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.