Finansal kötü gidişe dur diyemeyen Jawbone satışa hazırlanıyor

Finansal kötü gidişe dur diyemeyen Jawbone satışa hazırlanıyor

Akıllı bileklikleriyle bilinen Jawbone'un bir süredir finansal sıkıntılar çektiği ve yatırımcılardan baskı gördüğü söyleniyordu. 1999 yılında kurulan şirket finansal kötü gidişe bir çözüm bulamamasının ardından potansiyel donanım üreticileriyle satın alma görüşmelerine başladı.

Mayıs ayında duyurduğu yeni planı ile akıllı bileklik pazarından çekildiğini duyuran şirket elindeki envanteri indirimli fiyatlarla üçüncü parti satıcılar ile elinden çıkarma kararı almıştı. Şirket akıllı bileklerin yanında bluetooth kulaklık envanterini de yine büyük indirimlerle toptan alıcılara satmaya başlamıştı. Şirketin bu yaptığı hamleler de sonuç vermemiş olacak ki aradan geçen yaklaşık üç ayın sonunda şirket kendini tamamen satmaya karar vermiş. Şirketin finansal kötü gidişindeki en büyük pay sahiplerinden biri de şüphesiz akıllı bileklik pazarındaki rakibi Fitbit.

Şirket içi kaynakların aktardığı bilgilere göre Jawbone donanım üreticileri ile olası satın alma için görüşmelere başlamış. Ancak şirketin hoparlör departmanı bu satıştan ayrı tutulacak. Bu süreçte Jawbone'un kendi değerlemesini ne kadar yaptığı ise bilinmiyor. 1999 yılında kurulan şirketin bugüne kadar aralarında BlackRock gibi ünlü şirketlerin de olduğu çeşitli yatırımcılardan 900 milyon dolar yatırımı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.