Facebook reklam engelleyici yazılımları engellemeye başlıyor

Facebook reklam engelleyici yazılımları engellemeye başlıyor

Facebook, reklam engelleyici yazılımlara karşı mücadelede cephe alıyor. USA Today'in haberine göre Facebook, bugünden itibaren reklam engelleyici yazılımları masaüstünde engellemeye başlayacak.

Gelişmeyi doğrulayan Facebook'un reklamlardan sorumlu başkan yardımcısı Andrew Bosworth, reklam engelleyici yazılımların Facebook masaüstünde, etkili bir şekilde çalışmasını zorlaştıracaklarını söylüyor. Yeni uygulamayla Facebook tarayıcınızda bir reklam engelleme eklentisi olsa da size reklam göstermeye devam edecek. Halihazırda servis ettiği reklamları kendi başına, üçüncü parti olmadan, yükleyen şirket için bu, çok da zor olayacak gibi görünüyor.

Facebook reklam gelirlerinin yüzde 84'ü mobilden geliyor. Reklam engelleyici yazılımların mobil uygulama içinde çalışmadığı düşünüldüğünde Facebook'un hamlesi biraz da temsili olarak görülebilir. Zira reklam engelleyici yazılımlar çoğunlukla masaüstünde kullanılsa da mobilde de hızlı büyüme içinde. Facebook, reklam engellemenin doğruluğu ve etiğinin çokça tartışıldığı son dönemde tarafını bu şekilde seçmiş oluyor.

Adobe ve PageFair’in düzenli olarak yayınladıkları küresel Ad Blocking raporunun 2015 yılı sonuçlarına göre, dünya çapında reklam engelleme yazılımları geçtiğimiz yıl yüzde 41 oranında büyüdü. Reklam engellemenin yayıncılar için maliyetiyse yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.